LJUBLJANA FESTIVAL

Ponosni podporniki LJUBLJANA FESTIVALA smo že več kot desetletje, vse od leta 2004. Ljubljana Festival sicer velja za eno najpomembnejših kulturno-umetniških institucij v tem delu Evrope. Prepoznaven je po svoji dolgoletni tradiciji, izbranosti programa, vrhunskosti izvedb in cenovni dostopnosti prireditev širšemu krogu obiskovalcev.

Ljubljana Festival slovenski in tuji javnosti zagotavlja kulturno-umetniške vsebine mednarodno priznanih elitnih umetnikov vrhunske kvalitete. To je, vse od prve izvedbe ljubljanskega poletnega festivala leta 1953, tudi njihovo glavno vodilo. Festival pomeni bistven doprinos za javno kulturno dobro na področju različnih umetniških zvrsti, in sicer glasbe, opere, klasičnega in sodobnega baleta, muzikala, gledališča, vizualnih umetnosti ter tudi drugih dejavnosti, kot sta turizem in kongresna dejavnost.

V času festivala odri v prestolnici oživijo s stvaritvami domačih in tujih glasbenikov, igralcev, plesalcev in likovnikov. Tudi sam se je z leti razvijal, spreminjal, rasel in pomembno vplival na kulturno življenje v Sloveniji; v zadnjih letih pa je bilo na njem predstavljenih že med 70 in 80 dogodkov različnih zvrsti, ki si jih je skupaj ogledalo že približno 80.000 domačih in tujih obiskovalcev. Poleg tega, da festival v Slovenijo pripelje le najboljše iz omenjenih področjih, možnost za nastop ponuja tudi domačim umetnikom.

Več o Ljubljana Festivalu >>

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več