Potapljači iz reke Save potegnili za cel zabojnik smeti

V soboto, 16. junija, je bilo ozračje občine Radovljica na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke prežeto z okoljevarstveno energijo. Ekipa potapljačev PK Nova sub Kamnik se je s podporo našega podjetja odpravila na lov za smetmi, plavajočimi v reki Savi. Izkupiček čistilne akcije je zbranih za cel zabojnik smeti ter čistejše nabrežje in struga reke Save.

Na sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke je potapljaški klub Nova sub Kamnik v sodelovanju s Slovensko potapljaško zvezo in pod pokroviteljstvom našega podjetja organiziral čistilno akcijo, v kateri so čistili dno in brežine reke Save ter poskrbeli, da je Bodeški most, kot ga imenujejo domačini, zaživel v novi, čistejši podobi.  

Akcija čiščenja reke Save je bila po ocenah vseh sodelujočih zelo uspešna, saj so potapljači iz njenih globin v nekaj urah potegnili precej predmetov, ki vanjo zagotovo ne sodijo – od manjših do večjih odpadkov, plastičnih vrečk in stvari, ki ne le kvarijo pogled na naravo, ampak tudi ovirajo življenje rastlin in živali, ki živijo v in ob reki. Z napolnjenim zabojnikom smeti so potapljači pokazali, da si prizadevajo za čistejše okolje, v katerem živimo vsi.

Predsednik potapljaškega društva Nova sub Kamnik Dušan Orehek je po končanem podvigu pohvalil vse sodelujoče in se jim zahvalil za njihov trud ter doprinos k čistejši naravi. Na druženju, ki je sledilo akciji, je dejal: »Skrb za naš planet je v času močnih podnebnih sprememb še kako pomembna in veseli me, da smo lahko danes s pomočjo Slovenske potapljaške zveze in podjetja SPAR Slovenija vsaj malo doprinesli k čistejšemu in lepšemu okolju.«

Čistilna akcija je bila izvedena v sklopu Sparove družbeno odgovorne akcije Razmišljaj EKOlogično, ki skrb za okolje daje na prvo mesto in si prizadeva za ekološko ravnanje, večkratno uporabo nakupovalnih vrečk, manjšo potrošnjo lahkih plastičnih vrečk in trajnostno razmišljanje. Pod njenim okriljem so potapljači s pomočjo našega podjetja že čistili reke Muro, Ščavnico in Ljubljanico, s čiščenjem reke Save pa so tako izvedli četrto ekološko akcijo v seriji čiščenja rek.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte