Energetski certifikat za podjetje SPAR Slovenija

Od leve proti desni: Janez Lemič, Žiga Lebar, Jure Petkovšek, Miloš Seražin

Družba SPAR Slovenija je sredi novembra 2017 pridobila certifikat za sistem vodenja, ki izpolnjuje zahteve standarda ISO 50001. Slednji predstavlja celovit sistem energetskega managementa, s katerim družba prehaja na učinkoviteje obvladovanje rabe energije in emisij toplogrednih plinov.
Iz rok predstavnikov certifikacijskega organa SIQ (Slovenski institut za kakovost in meroslovje) g. Miloša Seražina in g. Janeza Lemiča sta certifikat v imenu družbe SPAR Slovenija prejela Jure Petkovšek, direktor za finance in ekonomiko, in Žiga Lebar, energetski manager v podjetju.

Družba Spar Slovenija je sprejela energetsko politiko, kjer se pri obvladovanju rabe energije ravna po naslednjih 7 načelih:

  • uporaba in vzdrževanje tehnoloških naprav, da se zagotavlja tekoče izvajanje procesov na energetsko čim bolj učinkovit način,
  • ozaveščanje zaposlenih, poslovnih partnerjev in kupcev o pomenu učinkovite rabe energije,
  • spremljanje in izpolnjevanje zakonodajnih in drugih zavez na področju rabe energije,
  • nakup energentov, storitev in opreme ter gradnja in obnova infrastrukture z upoštevanjem ekonomike in zadnjega stanja tehnike,
  • načrtno spremljanje učinkovite rabe vseh vrst energije ter usmerjenost k izpolnjevanju zastavljenih ciljev,
  • stalna skrb za ustrezno varnost energetske infrastrukture ter preprečevanje kritičnih razmer,
  • stalno preverjanje in izboljševanje strategije ter njenega izvajanja na področju učinkovite rabe energije.
Miloš Seražin in Jure Petkovšek - podelitev certifikata
NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>