Edini trgovec z lastno pekarno

Kot edina trgovina z lastno pekarno vam nudimo vsakodnevno svežo in kakovostno ponudbo, ki obsega več kot 90 vrst slastnih pečenih izdelkov. Pri nas se vedno najde nekaj novega in izvirnega, kar dokazujejo tudi  tri zaporedna priznanja za inovativno živilo leta.

Pekarna SPAR

Pekovski mojster Janez Potočar

Janez ve, kaj dela. Vi veste, kaj jeste.

Kruh pečemo sami
Naša Pekarna SPAR je ena izmed največjih in tehnološko najbolje opremljenih pekarn v Sloveniji.

Kakovost je naš vsakdanji kruh
V naši pekarni uporabljamo le najboljše sestavine in preverjene tradicionalne postopke priprave - to potrjujejo tudi zlata priznanja za kakovost Gospodarske zbornice Slovenije.

Svežina je naše vodilo
Večino kruha in pekovskega peciva pečemo sproti kar v naših trgovinah, da vam lahko vsak trenutek ponudimo omamno dišeč svež kruh.

Širok izbor in prijazna postrežba
Prepričal vas bo širok izbor izdelkov Pekarne SPAR in drugih priznanih slovenskih pekarn ter prijazna in strokovna postrežba.

Aleksandra ve, kaj dela. Vi veste, kaj jeste.

Naše slaščičarke iz Pekarne SPAR vsak dan pripravijo več kot 40
različnih vrst okusnih slaščic; vrhunske torte in slastne slaščice z
bogatimi sadnimi in čokoladnimi okusi za vsako priložnost.

Vsak dan sveže in ročno izdelane! Za vsakdanji posladek, posebne priložnosti ali sladko darilo …

Posladkajte se s slaščicami iz Pekarne SPAR!

Slaščičarska mojstrica Aleksandra Hren

NAJVEČKRAT NAGRAJENA PEKARNA ZA INOVATIVNOST V SLOVENIJI

Že 5. leto zapored je naša Pekarna SPAR prejemnik prestižnega priznanja, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeljuje najbolj inovativnim živilom.

 

Pekarna SPAR tatarski hlebček inovacija leta inovativno živilo

TATARSKI HLEBČEK

  • z manj soli*
  • vsebuje tatarsko ajdo
  • izdelan ročno in po dolgotrajnem postopku
  • dolgotrajna svežina

Tatarski hlebček odlikuje harmonična aroma, ki prepriča tudi najbolj zahtevne
ljubitelje kruha. Drobljenec tatarske ajde prispeva k rahlo zrnati teksturi, dodatek
moke iz tatarske ajde pa mu daje značilno zelenkasto barvo in poseben okus.
Pripravljen je po dolgotrajnem postopku in je ročno oblikovan, zaradi česar ima
značilno vlažno sredico in ohranja dolgotrajno svežino. Odlikuje ga tudi znižana
vsebnost soli v primerjavi z običajnimi vrstami kruhi.

* Vsebuje 40 % manj soli v primerjavi z običajnimi vrstami kruha Pekarne SPAR.

Sestavine, alergeni in hranilne vrednosti Tatarskega hlebčka >>

Sestavine:
Pšenična moka
, voda, ajdova moka, termično obdelan drobljenec tatarske ajde (9%), moka tatrske ajde (7%), pšenično kislo testo, kvas, jedilna sol, mleko v prahu, pšenični gluten, zgoščevalec: guar guma, emulgator: E472e, dekstroza, sladkor, palmina maščoba, pšenična sladna moka, sredstvo za obdelavo moke: askorbinska kislina, encimi.

Alergeni:
Alergene sestavine so pri sestavinah označene s krepkim tiskom.
Izdelek lahko vsebuje v sledovih: jajca in proizvode iz njih, sezamovo seme in proizvode iz njega, soja in proizvode iz nje.
 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
 

energijska vrednost

1032/244

kJ/kcal

maščobe 2,5 g
od tega nasičene maščobe 0,6 g
ogljikovi hidrati 44,3 g
od tega sladkorji 3,1 g
prehranske vlaknine 3,7 g
beljakovine 9,2 g
sol 0,8 g

V Pekarni SPAR že od vsega začetka zagotavljamo vsakodnevno svežo in kakovostno ponudbo. Stremimo k tradiciji in izvirnosti, pri tem pa zasledujemo in narekujemo trende, da lahko našim kupcem ponudimo le najboljše. S ponosom povem, da smo že peto leto zapored prejeli nagrado Inštituta za nutricionistiko za inovativno živilo, kjer tokrat slavimo v novi kategoriji pekovskih izdelkov iz ajde. Takšne nagrade za nas pomenijo poklon trudu, s katerim vsakodnevno predano pripravljamo izdelke Pekarne SPAR.

Boštjan Kos, vodja Pekarne SPAR

Dogodek ob predstavitvi najbolj inovativnih živil leta 2020

Inštitut za nutricionistiko je v sredo, 5. februarja 2020, predstavil najbolj inovativna živila leta 2020. Gre za živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Posebnost letošnjega razpisa je bila, da so bili proizvajalci vnaprej povabljeni k razvoju izdelkov z ajdo. V tej skupini izdelkov je nagrado prejela tudi naša Pekarna SPAR in sicer za kruh tatarski hlebček.

Na dogodku so organizatorji takole obrazložili nagrado:

Tatarski hlebček odlikuje harmonična aroma, ki prepriča tudi najbolj zahtevne ljubitelje kruha. Drobljenec tatarske ajde prispeva k rahlo zrnati teksturi, dodatek moke iz tatarske ajde pa mu daje značilno zelenkasto barvo in poseben okus. Pripravljen je po dolgem postopku in je ročno oblikovan, zaradi česar ima značilno vlažno sredico in ohranja dolgotrajno svežino. Odlikuje ga tudi znižana vsebnost soli v primerjavi z običajnimi kruhi.

Več informacij na www.nutris.si.

NAJVEČKRAT NAGRAJENA PEKARNA ZA INOVATIVNOST V SLOVENIJI

Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeljuje prestižna priznanja za najbolj inovativna živila. Predstavljamo še štiri zaporedne zmagovalce v skupini pekovskih izdelkov.

5 zmagovalnih štručk Pekarne SPAR, ki ste jih izbrali vi!

PEKARNA SPAR – PONOSNI PREJEMNIK 10 ZLATIH PRIZNANJ

Pravijo, da kruh naredita roka in moka. Pridne roke naših pekov za pripravo kakovostnih izdelkov uporabljajo samo skrbno izbrane sestavine in tradicionalne postopke priprave. Veseli smo, da so kakovost prepoznali tudi v Gospodarski zbornici Slovenije, ki je z zlatim priznanjem nagradila kar 10 naših pekovskih izdelkov. Poskusite naše okusne zmagovalce!

Zlata priznanja 2020

Zlato priznanje med pekovskimi izdelki in svežimi slaščicami Pekarne SPAR so letos prejeli: