INOVATIVNA ŽIVILA 2022

Inštitut za nutricionistiko je predstavil izbor najbolj inovativnih živil leta 2022. Med prejemniki nagrad za inovativno živilo je tudi letos Spar Slovenija. Nagradi sta si prislužila SPAR PREMIUM kruh z drožmi in bučno prgo in SPAR PREMIUM namaz iz laškega fižola

SPAR PREMIUM kruh z drožmi in bučno prgo je prejel nagrado za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov in inovativnost pri zniževanju vsebnosti soli v kruhih - 2022

SPAR PREMIUM kruh z drožmi in bučno prgo

je prejel nagrado za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov in inovativnost pri zniževanju vsebnosti soli v kruhih.

Ste že slišali za bučno prgo? Prga je produkt, ki nastane pri procesu stiskanja bučnega olja – gre za pogačo, ki v preši ostane od praženih, zmletih in stisnjenih bučnih semen. Ta je polna prepoznavnega bučnega okusa in hranilnih snovi, chef Vračko pa je iz nje pripravil edinstven kruh z drožmi. Izdelek je brez kvasa, slovenska bučna prga, bučno olje in bučna semena pa prihajajo iz Oljarne Kocbek. Prav tako je slovenska tudi bela moka, ki je pridelana v Mlinu Korošec, kruh pa je pripravljen v Pekarni SPAR.

Namig za pripravo: če iščete hiter recept, vam chef Vračko predlaga, da kruh narežete na rezine, ki jih opečete na mešanici masla in bučnega olja. Nato vsako rezino kruha obložite s sirom, ogenj zmanjšate in ponev pokrijete. Ko se sir stopi, dodate še bučna semena ali kakšen kiselkast namaz.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online
Spar PREMIUM namaz iz laškega fižola je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo leta 2022 v skupini namazov.

Spar PREMIUM namaz iz laškega fižola

so prepoznali kupci in izdelek izbrali za najbolj inovativno živilo leta 2022 v skupini namazov.

Chef Gregor Vračko predstavlja mojstrski namaz, ki bo zagotovo popestrili vaše kreacije. Posebej za vas je ustvaril kremast namaz iz laškega fižola, ki je polnega okusa tudi zaradi dodatka sušenega paradižnika. Vsebuje slovensko skuto, smetano in maslo, pripravljen pa je po ročnem postopku. Izdelek je brez barvil in ojačevalcev okusa.

Namig za pripravo: kot že ime pove, namaze po navadi mažemo; lahko na kruh, krekerje ali jih pomakamo z grisini. Z namazom pa lahko tudi polnimo; recimo polovičke trdo kuhanih jajc.

Oglejte si video predstavitev Poiščite izdelke v spletni trgovini SPAR Online

Z voditeljem Davidom Urankarjem se v našem novem vlogu sprehodite po največkrat nagrajeni pekarni za inovativna živila – Pekarni SPAR! Obenem pa spoznajte naša nagrajenca za najbolj inovativno živilo leta 2022. Izvrsten SPAR Premium kruh z bučno prgo ter drožmi in SPAR Premium namaz iz laškega fižola, oba pripravljena izpod rok Michelinovega chefa Gregorja Vračka. Mmm … zmagovalna kombinacija, dobesedno!

 

Vas zanima, koliko let že zmagujemo?  

Inštitut za nutricionistiko je predstavil izbor najbolj inovativnih živil leta 2022. Gre za nadaljevanje uspešnega, v letu 2014 začetega projekta. Tudi v tokrtanem izboru so nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Namen projekta je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, prijaznost potrošniku ali druge cilje.

Že 7. leto zapored je naša Pekarna SPAR prejemnik prestižnega priznanja v skupini pekovskih izdelkov, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeli najbolj inovativnim živilom. Prejeli smo tudi prva priznanja v skupini namazov in pri zniževanju vsebnosti soli v kruhih.

Inštitut za nutricionistiko

NAJVEČKRAT NAGRAJENA PEKARNA ZA INOVATIVNOST V SLOVENIJI

Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeljuje prestižna priznanja za najbolj inovativna živila. Predstavljamo še pet zaporednih zmagovalcev v skupini pekovskih izdelkov.