PRESTIŽNA NAGRADA ŽE 9. LETO ZAPORED

V Sparu smo že od samega začetka zavezani kakovosti in svežini.
Uspeh Sparove pekarne zagotavljamo tudi s premišljeno izbiro živil, s katero skrbimo za dobrobit svojih kupcev.

To potrjuje tudi Inštitut za nutricionistiko, ki je SPAR pekarni to leto podelil kar dve nagradi:

Nagrado »Inovativno živilo leta« v skupini kruhov, ki jo je prejel Jesenski kruh.

Posebno jubilejno nagrado »Inovacija desetletja«, ki jo je prejel Kruh z drožmi.

Nagrado prejmejo Slovenski izdelki, ki so koristni za zdravje, izbor pa temelji tudi na oceni sestave in hranilne vrednosti živil.  

Inovativna živila 2024
Zakaj ne vidite vsebine?

Spoznajte letošnjega zmagovalca: Jesenski kruh, 400 g

Jesenski kruh Pekarne Spar je pripravljen iz slovenske moke z dodatkom kostanjevega pireja in moke grozdnih pečk. Kruh pa je seveda več kot le dober, saj zagotavlja ustrezen vnos prehranskih vlaknin in beljakovin.

  • Aroma s pridihom grozdja.
  • Sveža sredica.
  • Visok vir prehranske vlaknine.
  • Vir beljakovin.
Poiščite izdelek v spletni trgovini SPAR Online Oglejte si video predstavitev naše inovacije leta 2024
Inovativna živila 2024
Inovativna živila 2024
Inovativna živila 2024
Inovativna živila 2024
Inovativna živila 2024

Poizkusite okusno »inovacijo desetletja«: Kruh z drožmi

V preteklem desetletju smo v našo ponudbo umestili širok izbor kruhov z zmerno vsebnostjo soli, obogatenih z drugimi zdravju koristnimi sestavinami. Hvala, dragi kupci, da ste skupaj s strokovno komisijo prepoznali naša prizadevanja za bolj uravnoteženo prehrano in Sparovi pekarni podelili posebno jubilejno nagrado.

Med kruhi še posebej izstopa kruh z drožmi, ki vsebuje približno tretjino manj soli kot povprečen kruh na tržišču. Kruh odlikuje hrustljava in močno aromatična skorja rustikalnega videza ter dolgotrajno sveža sredica z odličnim rahlo kiselkastim pridihom, ki go dobimo zaradi visoke vsebnosti dodanih droži.

  • Obogaten s starodavnimi žiti.
  • Vsebuje manj soli.
  • Izdelan je ročno, po tradicionalnem postopku.
Inštitut za nutricionistiko

Inštitut za nutricionistiko je predstavil izbor najbolj inovativnih živil leta 2023. Gre za nadaljevanje uspešnega, v letu 2014 začetega projekta. Tudi v tokratnem izboru so nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Namen projekta je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, prijaznost potrošniku ali druge cilje.

Že 8. leto zapored je naša Pekarna SPAR prejemnik prestižnega priznanja v skupini pekovskih izdelkov, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeli najbolj inovativnim živilom. Prejeli pa smo tudi priznanje za inovativnost v skupini pred-pripravljenih izdelkov.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz