INOVATIVNA ŽIVILA 2023

Inštitut za nutricionistiko je predstavil izbor najbolj inovativnih živil leta 2023. Med prejemniki nagrad za inovativno živilo je tudi letos Spar Slovenija. Nagrado so si prislužili Droženi kruh s semeni Pekarne SPAR ter dva predpripravljena obroka SPAR To go: skodelica MVP s piščancem in sadna skodelica Time Out.

Inovativno živilo 2023, Pekarna SPAR, Droženi kruh s semeni

Droženi kruh s semeni, 0,5 kg

Pekarna SPAR je že 8. leto zapored prejemnik nagrade za najbolj inovativno živilo. Droženi kruh s semeni je prejel nagrado za inovativnost v skupini pekovskih izdelkov.

Droženi kruh s semeni v Pekarni SPAR zamesimo iz slovenske pšenične moke mlina Korošec, kateri dodamo v droži namočena sončnična, chia in lanena semena. Droži pripravljamo sami v Pekarni SPAR. Dodamo še pšenične otrobe in ovsene kosmiče. V droži namočena semena predstavljajo inovacijo, saj so bila do sedaj semena praviloma namočena le v kislih testih ali v vodi.
Kruh odlikuje odlična hrustljava in močno aromatična skorja rustikalnega videza ter dolgotrajno sveža sredica z odličnim rahlo kiselkastim pridihom, ki go dobimo zaradi visoke vsebnosti dodanih droži. Kruh izstopa tudi zaradi vsebnosti soli, vsebuje jo namreč manj kot gram na sto gramov kruha.

 • 25 % manj soli*
 • visoka vsebnost prehranske vlaknine**
 • vir beljakovin**
 • droži pripravljene v naši pekarni
 • v drožeh so namočena sončnična, chia in lanena semena
 • iz slovenske pšenične moke Mlina Korošec
 • hrustljava in aromatična skorja rustilanega videza
 • dolgotrajno sveža sredica

* V primerjavi s povprečno vrednostjo soli v običajnih vrstah kruha Pekarne SPAR.
**7,6 g prehranskih vlaknin v 100 g in 9,2 g beljakovin v 100 g

Poiščite izdelek v spletni trgovini SPAR Online

Spoznaj našega zmagovalca!

Boštjan Kos, vodja Pekarne SPAR, vam v videu predstavlja našo inovacijo, droženi kruh s semeni!

VIDEO
Inovativno živilo 2023, SPAR To Go MVP skodelica in TIME OUT skodelica

SPAR To go MVP skodelica s piščancem in SPAR To go TIME OUT veganska skodelica

SPAR To go skodelici predstavljata okusna, zdrava in hranljiva obroka, ki prehrano popestrita z zelenjavo oz. sadjem.

V ponudbi predpripravljenih obrokov SPAR To Go ponujamo dva nova obroka: skodelico MVP s piščancem in sadno skodelico Time Out. Skodelici predstavljata okusna in hranljiva obroka, ki prehrano popestrita z zelenjavo oz. sadjem.
MVP skodelico sestavlja raznovrstna in zanimiva kombinacija listov rdeče pese, paradižnika, avokada, k vsebnosti beljakovin pa prispevata sveži sir in piščančji file. Za okusnost obroka je dodan preliv iz sezamove paste in limoninega soka, ter hrustljavo popečena čebula.
Time Out skodelica pa predstavlja sadno različico predpripravljenega obroka. Skodelico sestavlja kombinacija hrustljavih muslijev, jagodičevja, kokosa, lanenih semen in okusnega nadomestka jogurta iz soje. Obrok je vir beljakovin in ima nizko vsebnost nasičenih maščob.  

 • TIME OUT SKODELICA BUDDHA VEGAN SKODELICA
  sojin jogurt, borovnice, maline, jagode, SPAR MUSLI PROTEIN ARAŠIDI, javorjev sirup, laneno seme, čips praženega kokosa

 • MVP SKODELICASKODELICA S PIŠČANCEM
  pečeni piščančji trakci, češnjev paradižnik, avokado, sir v slanici, tahini, solata, radič, listi rdeče pese, limonin sok, pražena čebula

Spoznaj našega zmagovalca!

SPAR To Go skodelici MVP in TIMEOUT sta nagrajeni za inovativnost v skupini predpripravljenih izdelkov!

VIDEO
Inovativno živilo 2023, SPAR To Go MVP skodelica in TIME OUT skodelica
Zakaj ne vidite vsebine?
Inštitut za nutricionistiko

Inštitut za nutricionistiko je predstavil izbor najbolj inovativnih živil leta 2023. Gre za nadaljevanje uspešnega, v letu 2014 začetega projekta. Tudi v tokratnem izboru so nagradili najbolj inovativna živila, proizvedena v Sloveniji in uvedena na tržišče v zadnjem letu. Namen projekta je spodbujati kreativnost slovenskih proizvajalcev živil pri razvoju novih inovativnih živil ali preoblikovanju obstoječih živil, da bi dosegli ugodnejšo prehransko sestavo, prijaznost potrošniku ali druge cilje.

Že 8. leto zapored je naša Pekarna SPAR prejemnik prestižnega priznanja v skupini pekovskih izdelkov, ki ga Inštitut za nutricionistiko v Ljubljani vsako leto podeli najbolj inovativnim živilom. Prejeli pa smo tudi priznanje za inovativnost v skupini pred-pripravljenih izdelkov.