Družbeno odgovoren delodajalec

Družbeno odgovoren delodajalec

Podjetje Spar Slovenija je lastnik naprednega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, ki ga podeljuje Inštitut Ekvilib. Namen certifikata je izboljšanje družbeno odgovornega upravljanja v odnosu do zaposlenih v organizacijah in podjetjih v Sloveniji. S pridobitvijo omenjenega certifikata, kjer smo tudi ponosni nosilec polnega certifikata Družini prijazno podjetje, nadaljujemo svojo skrb za zadovoljstvo, varnost in prihodnost zaposlenih.

Spar je prejel napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec za naslednji dve področji:

  • Usklajevanje zasebnega, družinskega in poklicnega življenja
  • Varnost in zdravje pri delu

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec temelji na smernicah mednarodnega standarda za družbeno odgovornost ISO 26000, z naborom različnih ukrepov pa delodajalcem ponuja priložnosti za izboljšanje na področjih varnosti in zdravja na delovnem mestu, pa tudi pri usklajevanju zasebnega in poklicnega življenja, medgeneracijskem sodelovanju in vsebinah, kot so etično vodenje in nediskriminacija na delovnem mestu.  
V Sparu delujemo odgovorno do vseh naših deležnikov – od kupcev, dobaviteljev, sodelavcev do širše družbe in naravnega okolja. Zaposleni in njihovo zadovoljstvo so za nas izjemnega pomena, zato smo ponosni, da smo postali certificiran družbeno odgovoren delodajalec. Poleg tega smo tekom postopka pridobitve certifikata zasnovali podrobnejši načrt za izvajanje ukrepov, s katerimi bomo naše družbeno odgovorno ravnanje v odnosu do zaposlenih še nadgradili.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte