Zaposlitev v Sparu

Smo del mednarodne verige Spar trgovin, ki je danes prisotna na skoraj vseh celinah sveta: v Evropi, Afriki, Južni Ameriki, Avstraliji in na Daljnem Vzhodu. Mednarodno sodelovanje prinaša številne prednosti v trgovinski ponudbi, razvoju in znanju. Prvo trgovino smo odprli kmalu po osamosvojitvi Republike Slovenije in v tem času postali eden izmed najpomembnejših trgovcev z živili v Sloveniji.

SPLOŠNO O PODJETJU

Naš prepoznavni logotip zelene jelke danes označuje že 108 trgovin: 43 supermarketov Spar, 50 hipermarketov Spar, 13 Intersparov in 2 trgovini SPAR City. Trgovine so regionalno razpršene po celotni državi, tako da jih lahko najdete v skoraj vsakem kraju v Sloveniji. Ponosni smo, da so nas kupci ponovno izbrali za prvo trgovino (Mediana, vseslovenska spletna raziskava 2020). To smo dosegli s kakovostjo, zanesljivostjo in odgovornostjo do svojih kupcev in do svojih sodelavcev ter z jasnim pogledom v jutri. Naša vizija je za kupca ostati prva izbira v ponudbi živil.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Vsakodnevno si prizadevamo, da kupcem omogočamo hiter, prijazen in ugoden nakup. Naša ponudba obsega tako izdelke priznanih blagovnih znamk kot tudi razvejano družino lastnih znamk. Smo tudi edina trgovina s svojo pekarno, ki velja za eno izmed največjih in tehnološko najbolje opremljenih pekarn v Sloveniji. Svoje trgovine že več let oskrbujemo centralizirano iz lastnega distribucijskega centra v Ljubljani, ki je opremljen z najnovejšo tehnologijo za prevzemanje, skladiščenje in dobavo blaga v naše trgovine.

KARIERNI RAZVOJ

Želimo si, da se v naših trgovinah dobro počutijo tako kupci kot tudi sodelavci. Naša najpomembnejša vrednota je zaupanje, zato se nenehno trudimo, da zaposlenim nudimo  stabilno in spoštljivo delovno okolje, raznolike in zanimive naloge,  ustrezno plačilo in  možnosti za napredovanje.  

Zaposlenim nudimo široko paleto usmerjenih izobraževanj s katerimi spodbujamo njihovo učinkovitost in inovativnost. Vsak sodelavec nam je pomemben, zato vsakemu prisluhnemo ter njegovim potrebam ugodimo v okviru možnosti.

KAJ PRIČAKUJEMO

Bistveno je, da imajo naši sodelavci odgovoren in pozitiven odnos do dela. Pričakujemo, da so zavezani k uspehu in da so jim blizu vrednote, ki so del kulture podjetja SPAR: zaupanje, zanesljivost, prijaznost, pripadnost podjetju, odgovornost, strokovnost, medsebojno spoštovanje in odprta komunikacija. Ker se zavedamo, da sodelavci soustvarjajo uspeh podjetja in so ena izmed naših pomembnih konkurenčnih prednosti, želimo medse privabiti tiste, ki odražajo željo po učenju in sprejemanju izzivov.

Štipendiranje

Mladim ponujamo priložnost, da po koncu šolanja postanejo del naše ekipe.

SPAR Zaposlitev in štipendiranje v družini prijaznem podjetju

V Sparu postavljamo temelje za prihodnost mladih, ki bodo soustvarjali našo zgodbo. Dijakom omogočamo, da svoje znanje in veščine po opravljenem šolanju razvijajo in dopolnjujejo v stabilnem in uspešnem podjetju, zato smo prva trgovina za zagotovljeno prihodnost.

Za razvoj bodočih kadrov dijakom zagotavljamo:

✅ obvezno šolsko prakso in počitniško delo,

✅ strokovno ekskurzijo v Spar Akademie na Dunaju, kjer spoznajo tuje prakse dela,

✅ mesečno štipendijo v višini 200 € in nagrado za odličen uspeh v vrednosti 100 € in

✅ zagotovljeno zaposlitev po koncu šolanja.

 

Natisnite si prijavnico za štipendijo TUKAJ.
 

Izpolnjeno prijavnico oddajte v najbližji trgovini SPAR ali INTERSPAR ali pa jo pošljite na elektronski naslov [email protected].  

 

IZOBRAŽEVANJE

Izobraževanju zaposlenih posvečamo posebno pozornost

Naši zaposleni so ponosni, da so del skupine Spar, saj se zavedajo, da so tisti, ki ustvarjajo in pripomorejo k uspešnosti podjetja. Izobraževanje zaposlenih je v Sparu pomemben vidik, ki mu posvečamo posebno pozornost. Prepričani smo namreč, da poleg kakovostnih izdelkov le bogato znanje in motivacija zaposlenih omogočata zadovoljiti želje kupcev, kar je naša najpomembnejša skrb.
Z našim sistemom izobraževanja omogočamo zaposlenim poglabljanje in nadgradnjo znanj, ki jih potrebujejo pri svojem delu. Zaposlene v trgovinah izobražujemo o učinkovitem načinu prodaje ter svetovanju pri nakupu, poleg tega pa jih strokovno izpopolnjujemo o vseh izdelkih, ki jih našim kupcem ponujamo na prodajnih policah.
Izobraževanja v veliki meri izvajajo interni izobraževalci, torej naši strokovnjaki, ki svoje znanje delijo s sodelavci. Naši zaposleni se udeležujejo tudi seminarjev, ki jih za podjetje izvajajo priznani zunanji strokovnjaki. Glede na potrebe delovnega mesta zaposlenim omogočamo tudi izobraževanje ob delu za pridobitev srednje, višje, visoke ali univerzitetne izobrazbe.
Naše vlaganje v znanje se zrcali v večji usposobljenosti posameznikov, inovativnosti, učinkovitosti timov in v zadovoljstvu kupcev.

DIJAKI NA PRAKSI

Svoje bogate izkušnje radi delimo z mladimi.

Dijaška ali študijska praksa za marsikoga pomeni vstop na trg dela. Z delom v našem podjetju mladim omogočimo, da svoje teoretično znanje nadgradijo z dragocenimi praktičnimi izkušnjami. Mentorji v naših trgovinah mladim pomagajo, da spoznajo delovne procese v trgovini ter organizacijo dela.

Opravljanje prakse nudimo dijakom srednjih šol, ki se šolajo po programih prodajalec, mesar, pek, kuhar in nekaterim smerem študija živilstva. V letu 2020 smo opravljanje delovne prakse omogočili več kot 350 dijakom in študentom na področju celotne Slovenije.

Če bi želeli opravljati prakso v našem podjetju, se o tej možnosti pozanimajte na vaši šoli ali pošljite prošnjo na [email protected] ali na Spar Slovenija d.o.o., Kadrovska služba, Letališka cesta 26, 1000 Ljubljana.

Prosta delovna mesta

V Spar vabimo vse, ki imajo pozitiven odnos do dela, so samoiniciativni, komunikativni in ambiciozni in se veselijo izzivov, ki jih prinaša zaposlitev v uspešnem in rastočem podjetju.

Družini prijazno podjetje

V okviru polnega certifikata Družini prijazno podjetje skrbimo za kakovostno delovno okolje ter usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, saj so zaposleni in njihovo zadovoljstvo za nas izjemnega pomena.