15-minutni fusilli v špinačni omaki - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
15-minutni fusilli v špinačni omaki - Midva kuhava

15-minutni fusilli v špinačni omaki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Špinačna omaka

  • Sladka smetana 250 ml
  • Topljeni sir s smetano SPAR 125 g
  • Špinača 100 g
  • Sol
  • Poper

Fusilli

  • Testenine svedri fusili SPAR 350 g
  • Voda
  • Sol

Ostalo

  • Limonina lupina 1 žlička
  • Parmezan 50 g

Priprava

Špinačna omaka

01

V kozico vlij 250 ml in dodaj 125 g topljenega sira (4 velike trikotnike).

02

Z metlico mešaj in segrevaj do vretja.

03

Ogenj zmanjšaj, v kozico pa natlači 100 g splaknjene špinače.

04

Mešaj, da špinača uveni in se zmehča.

05

S palčnim mešalnikom spasiraj omako do finega.

06

Omako soli in popraj po okusu.

Fusilli

01

V velikem loncu zavri večjo količino vode in dodaj zvrhano žlico soli.

02

V krop stresi 350 g testenin fusilli in jih kuhaj po navodilih z embalaže (8-9 minut).

03

V korito postavi široko šalico, nanjo pa položi cedilo za testenine.

04

V cedilo stresi fusille, da se odcedijo, vodo v šalici pa prihrani.

Fusilli z omako

01

Fusille stresi nazaj v lonec in jih prelij z vročo omako.

02

Dobro premešaj, nato dodaj žličko nastrgane limonine lupinice in naribaj 50 g parmezana.

03

Če je vse skupaj pregosto, dodaj malo prihranjene vode od kuhanja testenin.

04

Fusille takoj postrezi v globokih krožnikih.