15-minutni fusilli v špinačni omaki - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
15-minutni fusilli v špinačni omaki - Midva kuhava

15-minutni fusilli v špinačni omaki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Špinačna omaka

  • Sladka smetana 250 ml
  • Topljeni sir s smetano SPAR 125 g
  • Špinača 100 g
  • Sol
  • Poper

Fusilli

  • Testenine svedri fusili SPAR 350 g
  • Voda
  • Sol

Ostalo

  • Limonina lupina 1 žlička
  • Parmezan 50 g

Priprava

Špinačna omaka

01

V kozico vlij 250 ml in dodaj 125 g topljenega sira (4 velike trikotnike).

02

Z metlico mešaj in segrevaj do vretja.

03

Ogenj zmanjšaj, v kozico pa natlači 100 g splaknjene špinače.

04

Mešaj, da špinača uveni in se zmehča.

05

S palčnim mešalnikom spasiraj omako do finega.

06

Omako soli in popraj po okusu.

Fusilli

01

V velikem loncu zavri večjo količino vode in dodaj zvrhano žlico soli.

02

V krop stresi 350 g testenin fusilli in jih kuhaj po navodilih z embalaže (8-9 minut).

03

V korito postavi široko šalico, nanjo pa položi cedilo za testenine.

04

V cedilo stresi fusille, da se odcedijo, vodo v šalici pa prihrani.

Fusilli z omako

01

Fusille stresi nazaj v lonec in jih prelij z vročo omako.

02

Dobro premešaj, nato dodaj žličko nastrgane limonine lupinice in naribaj 50 g parmezana.

03

Če je vse skupaj pregosto, dodaj malo prihranjene vode od kuhanja testenin.

04

Fusille takoj postrezi v globokih krožnikih.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več