Sestavine
Špinačna omaka
- Sladka smetana 250 ml
- Topljeni sir s smetano SPAR 125 g
- Špinača 100 g
- Sol
- Poper
Fusilli
- Testenine svedri fusili SPAR 350 g
- Voda
- Sol
Ostalo
- Limonina lupina 1 žlička
- Parmezan 50 g
Priprava
Špinačna omaka
01
V kozico vlij 250 ml in dodaj 125 g topljenega sira (4 velike trikotnike).
02
Z metlico mešaj in segrevaj do vretja.
03
Ogenj zmanjšaj, v kozico pa natlači 100 g splaknjene špinače.
04
Mešaj, da špinača uveni in se zmehča.
05
S palčnim mešalnikom spasiraj omako do finega.
06
Omako soli in popraj po okusu.
Fusilli
01
V velikem loncu zavri večjo količino vode in dodaj zvrhano žlico soli.
02
V krop stresi 350 g testenin fusilli in jih kuhaj po navodilih z embalaže (8-9 minut).
03
V korito postavi široko šalico, nanjo pa položi cedilo za testenine.
04
V cedilo stresi fusille, da se odcedijo, vodo v šalici pa prihrani.
Fusilli z omako
01
Fusille stresi nazaj v lonec in jih prelij z vročo omako.
02
Dobro premešaj, nato dodaj žličko nastrgane limonine lupinice in naribaj 50 g parmezana.
03
Če je vse skupaj pregosto, dodaj malo prihranjene vode od kuhanja testenin.
04
Fusille takoj postrezi v globokih krožnikih.