Široki rezanci s čemaževim pestom, skuto in orehi - Gruša Zorn

Široki rezanci s čemaževim pestom, skuto in orehi

Gruša Zorn
Gruša Zorn
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Jajčni rezanci SPAR PREMIUM 500 g
  • Čemažev pesto SPAR PREMIUM 1 žlica
  • Skuta 100 g
  • Sladka smetana 0.5 dl
  • Orehi 50 g
  • Olivno olje SPAR PREMIUM 0.5 dl
  • Parmezan SPAR PREMIUM 50 g

Priprava

01

Skuto z vilicami dobro zmešamo s čemaževim pestom, smetano in olivnim oljem. Na manjši ponvi prepražimo jedrca orehov, ki smo jih prej med prsti strli na manjše koščke.

02

Rezance skuhamo po navodilih proizvajalca v slanem kropu. Odcedimo in zmešamo z omako iz skute, smetane in čemaževega pesta. Potresemo s praženimi orehi in naribanim parmezanom.