Sestavine
Osnova
- Hot dog štručka 4
- Ribana mozzarela po okusu
- Hrenovke 4
- Ocvrta čebula
Karamelizirana čebula
- Rdeča čebula 2
- Bela čebula 1
- Balzamični kis
- Sladkor 1 žlica
- Sol 1 žlička
Omaka
- Majoneza 2 žlici
- Gorčica 1 žlička
- Koktajl omaka 2 žlici
- Poper po okusu
- Kisle kumarice (na drobno nasekljano) 2
Priloga – marinirano rdeče zelje
- Rdeče zelje narezano na trakove 1 pest
- Glazura balzamični kis 1 žlica
- Sol
- Poper
Priprava
Priprava čebule
01
Čebulo narežite na tanke rezine in jo počasi pražite na srednji temperaturi z malo olja. Dodajte sol in sladkor ter dušite 15-20 minut, dokler se čebula ne zmehča in začne karamelizirati. Na koncu dodajte balzamični kis in kuhajte še nekaj minut.
Priprava omake
01
V skledi zmešajte majonezo, gorčico, koktajl omako, poper, sesekljane kisle kumarice in karamelizirano čebulo. Dobro premešajte in pustite, da se okusi prepojijo.
Priprava zelja
01
Zelje začinite s soljo, poprom in balzamično glazuro. Dobro premešajte in pustite stati 10 minut, da se malo zmehča.
Sestavljanje hotdoga
01
Hrenovke skuhajte ali popecite po želji.
02
Štručke prerežite, potresite z naribano mozzarelo in dajte v pečico, da se sir stopi.
03
Na spodnji del štručke damo hrenovko.
04
Dodajte karamelizirano čebulo in marinirano zelje.
05
Po želji še malo ocvrte čebule na vrh.