Polnjena jabolka brez glutena - Gluten free with Megi

Polnjena jabolka brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
15
min
Čas kuhanja
10
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Polnjena jabolka so odlična sladica v jesenskem času. Najbolj se priležejo še topla, z dodatkom vanilijevega sladoleda. Priprava je enostavna in hitra, tako jih lahko pripravite v zadnjem trenutku. Za ta recept sem uporabila izdelke iz linije Spar free from.

Sestavine

  • Jabolka 4
  • Brezglutenski ovseni kosmiči SPAR free from 100 g
  • Voda 400 ml
  • Sol 1 ščepec
  • Rjavi sladkor 60 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Maslo 15 g
  • Cimet 1 žlička
  • Lešniki 1 pest

Priprava

01

V kozici zavremo 400 ml vode, ki smo ji dodali ščepec soli. Ko voda zavre, zmanjšamo temperaturo in dodamo ovsene kosmiče. Kuhamo jih na srednji temperaturi, 10 minut.

02

Med tem izdolbemo jabolka. Koščke, ki smo jih izdolbli, narežemo in dodamo v kašo medtem, ko se kuha. Ko je kaša skuhana dodamo sladkor, cimet in vanilijo.

03

Izdolbena jabolka damo v pekač, premažemo s stopljenim maslom in posujemo s cimetom ter napolnimo s kuhano kašo. Jabolka pečemo na 170 stopinj C, 25-30 minut. Pečena jabolka posujemo s sesekljanimi lešniki in ponudimo še topla.