
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas kuhanja
Tukaj je nov recept za super okusno hitro kosilo. Sama obožujem riževe testenine, saj so odličnega okusa in bolj lahke kot navadne testenine. Ko nimate veliko časa in želite skuhati nekaj hitrega in okusnega je ta recept super izbira.
Sestavine
- Riževe testenine brez glutena 400 g
- Piščančje prsi 500 g
- Sladka smetana brez laktoze SPAR free from 2
- Česen 6 strokov
- Poper
- Sol
- Olivno olje 2 žlici
Priprava
01
Piščančje prsi najprej narežemo na trakce, nato začinimo s soljo in poprom. Po želji dodamo še kakšno drugo začimbo.
02
V večjo ponev dodamo olivno olje in popečemo piščančje trakce. Nato jih predevamo na krožnik in v isti ponvi popražimo nasekljan česen. Ko česen zadiši ga zalijemo s sladko smetano, dodamo tudi popečene trakce piščančjega mesa.
03
Omako kuhamo 10 minut, da se lepo zgosti. Omako dodatno začinimo s soljo in poprom po okusu.
04
Med tem skuhamo riževe testenine. Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in predevamo v ponev z omako. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.