Riževe testenine brez glutena s piščancem v smetanovi omaki - Gluten free with Megi
Riževe testenine brez glutena s piščancem v smetanovi omaki - Gluten free with Megi

Riževe testenine brez glutena s piščancem v smetanovi omaki

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Tukaj je nov recept za super okusno hitro kosilo. Sama obožujem riževe testenine, saj so odličnega okusa in bolj lahke kot navadne testenine. Ko nimate veliko časa in želite skuhati nekaj hitrega in okusnega je ta recept super izbira.

Sestavine

  • Riževe testenine brez glutena 400 g
  • Piščančje prsi 500 g
  • Sladka smetana brez laktoze SPAR free from 2
  • Česen 6 strokov
  • Poper
  • Sol
  • Olivno olje 2 žlici

Priprava

01

Piščančje prsi najprej narežemo na trakce, nato začinimo s soljo in poprom. Po želji dodamo še kakšno drugo začimbo.

02

V večjo ponev dodamo olivno olje in popečemo piščančje trakce. Nato jih predevamo na krožnik in v isti ponvi popražimo nasekljan česen. Ko česen zadiši ga zalijemo s sladko smetano, dodamo tudi popečene trakce piščančjega mesa.

03

Omako kuhamo 10 minut, da se lepo zgosti. Omako dodatno začinimo s soljo in poprom po okusu.

04

Med tem skuhamo riževe testenine. Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in predevamo v ponev z omako. Vse skupaj dobro premešamo in postrežemo.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več