Testenine brez glutena in laktoze v smetanovi omaki s piščancem in šparglji - Gluten free with Megi

Testenine brez glutena in laktoze v smetanovi omaki s piščancem in šparglji

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Testenine brez glutena Spar free from 350 g
  • Sladka smetana brez laktoze SPAR free from 250 ml
  • Piščančja prsa 500 g
  • Šparglji 200 g
  • Olivno olje
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Najprej narežemo piščančje prsi na manjše koščke. Operemo in narežemo tudi šparglje.

02

Koščke mesa začinimo s soljo in poprom. Po želji lahko dodamo tudi kakšne druge začimbe.

03

Na olivnem olju v zagreti ponvi popečemo koščke mesa in šparljev. Pečemo tako dolgo, da je meso lepo popečeno.

04

Nato dodamo sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo in pokuhamo nekje 10-15 minut, da se omaka malo zgosti.

05

Medtem lahko skuhamo testenine. Ko so testenine skuhane in omaka pripravljena sve skupaj postrežemo.