Testenine brez glutena in laktoze v smetanovi omaki s piščancem in šparglji
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Testenine brez glutena Spar free from 350 g
- Sladka smetana brez laktoze SPAR free from 250 ml
- Piščančja prsa 500 g
- Šparglji 200 g
- Olivno olje
- Sol
- Poper
Priprava
01
Najprej narežemo piščančje prsi na manjše koščke. Operemo in narežemo tudi šparglje.
02
Koščke mesa začinimo s soljo in poprom. Po želji lahko dodamo tudi kakšne druge začimbe.
03
Na olivnem olju v zagreti ponvi popečemo koščke mesa in šparljev. Pečemo tako dolgo, da je meso lepo popečeno.
04
Nato dodamo sladko smetano. Vse skupaj dobro premešamo in pokuhamo nekje 10-15 minut, da se omaka malo zgosti.
05
Medtem lahko skuhamo testenine. Ko so testenine skuhane in omaka pripravljena sve skupaj postrežemo.