Bučna juha z ajdovo kašo - Sladki Chef

Bučna juha z ajdovo kašo

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Muškatna buča 600 g
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Muškatni orešček 0.5 žličke
  • Sol 1 žlica
  • Poper 1 ščepec
  • Ajdova kaša 4 pesti
  • Olivno olje 3 žlice
  • Peteršilj 6 vejic
  • Kisla smetana 2 žlici

Priprava

01

V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem na hitro prepražimo ajdovo kašo. Zalijemo jo s toliko vode, da jo prekrijemo. Kuhamo približno 15 minut oz. dokler se ne zmehča. Čebulo in česen olupimo in ju narežemo na večje kose. Bučne kocke stresemo v lonec, dodamo naribani muškatni orešek, 3 dl vode, čebulo, česen ter sol in poper po okusu.

02

Kuhamo dokler, da se buča zmehča, nato odstavimo z ognja in juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Pripravljeno bučno juho postrežemo s kislo smetano, ajdovo kašo in nasekljanim peteršiljem.

Deli