40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Muškatna buča 600 g
- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Muškatni orešček 0.5 žličke
- Sol 1 žlica
- Poper 1 ščepec
- Ajdova kaša 4 pesti
- Olivno olje 3 žlice
- Peteršilj 6 vejic
- Kisla smetana 2 žlici
Priprava
01
V kozici segrejemo 2 žlici olja in na njem na hitro prepražimo ajdovo kašo. Zalijemo jo s toliko vode, da jo prekrijemo. Kuhamo približno 15 minut oz. dokler se ne zmehča. Čebulo in česen olupimo in ju narežemo na večje kose. Bučne kocke stresemo v lonec, dodamo naribani muškatni orešek, 3 dl vode, čebulo, česen ter sol in poper po okusu.
02
Kuhamo dokler, da se buča zmehča, nato odstavimo z ognja in juho s paličnim mešalnikom gladko zmešamo. Pripravljeno bučno juho postrežemo s kislo smetano, ajdovo kašo in nasekljanim peteršiljem.