Sestavine
- Rastlinska pleskavica 2
- Mešana solata 2 pesti
- Grški jogurt 1 žlica
- Gorgonzola (po želji)
- Rdeča čebula 1
- Ocvrta čebula (po želji)
- Maslo
- Sol 1 žlička
Omaka:
- Navadni jogurt 5 žlic
- Gorčica 2 žlički
- Majoneza 2 žlički
- Med 2 žlički
- Jabolčni kis 1 žlička
- Sladka paprika 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
- Poper 0.5 žličke
Priprava
01
Najprej narežemo čebulo, jo posolimo in počasi pražimo na 30g masla. Pražimo jo na zmerni temperaturi približno pol ure, vmes pa večkrat premešamo.
02
V skodelici pripravimo omako iz navedenih sestavin in jo vmešamo mešani solati in 1 žlici grškega jogurta. Nekaj omake prihranimo za namaz bombetk.
Eno četrtino jabolka narežemo na tanke trakce in dodamo solati. Vse skupaj dobro premešamo.
03
Pleskavici popečemo na maslu in jima proti koncu pečenja dodamo na vrh gorgonzolo ter pokrijemo s pokrovko, da se stopi.
04
Sedaj pa bombetke popečemo na maslu in burger sestavimo od spodaj navzgor: omaka, solata, pleskavica, karamelizirana čebula, ocvrta čebula. Dober tek!