40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
180
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
Za čokoladno maso:
- Piškoti s čokoladnimi kapljicami 200 g
- Piškoti s čokoladnim polnilom 200 g
- Masleni piškoti 50 g
- Sladkor v prahu 3 žlice
- Kakav v prahu 2 žlici
- Mleko 100 ml
- Maslo 60 g
Potrebujemo še:
- Čokoladni kosmiči
Priprava
Za 6 do 10 večjih čokoladnih storžkov.
01
Oboje čokoladne in maslene piškote zmeljemo v drobtine.
02
Zmešamo jih s sladkorjem v prahu, kakavom, mlekom in stopljenim maslom. Dobiti moramo enotno maso.
03
Če je masa preveč kompaktna, dodamo še malo mleka. Če je bolj redka, pa malo več zmletih maslenih piškotov.
04
Maso tudi poskusimo in jo po svojem okusu prilagodimo. Lahko damo manj sladkorja, kakšno žlico ruma ipd.
05
Nato jo damo za 2 do 3 ure v hladilnik, kjer se bo še dodatno strdila, da jo bomo lažje oblikovali.
06
Ko je masa ohlajena in strjena, jo z rokami oblikujemo v obliko stožca oziroma hruške.
07
Od spodaj navzgor začnemo okoli čokoladnega stožca zatikati čokoladne kosmiče. Bolj kot bodo kosmiči na gosto, bolj bo končni izgled realen in podoben pravemu storžu.
08
Ko so čokoladni storžki dokončani, jih posujemo še s sladkorjem v prahu, da jih malce "zasnežimo".