Zakaj ne vidite vsebine?

Čufti od moje none

Luka Pangos, MasterChef 2024
Luka Pangos, MasterChef 2024
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja
60
min
Čas peke

Sestavine

  • Mešano mleto meso 500 g
  • Riž 50 g
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Jajce 1
  • Mleko 3 žlice
  • Drobtine 3 žlice
  • Moka 2 žlici
  • Maslo 2 žlici
  • Goveja jušna osnova 1 l
  • Paradižnikov koncentrat
  • Mleta rdeča paprika
  • Peteršilj svež
  • Origano
  • Sol
  • Poper
  • Olivno olje

Priprava

01

V ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo, sol in pražimo, da postekleni. Nato dodamo še česen, dokler ne zadiši. Odstavimo, ohladimo in z rokami zmešamo z mletim mesom. Dodamo jajce in drobtine, ki smo jih prej namočili z malce mleka za rahlejše čufte. Nato z mokrimi rokami oblikujemo kroglice.

02

Zložimo jih v večjo posodo re:fresh in postavimo v pečico. Pečemo pri približno 220 °C v ventilacijski pečici, dokler ne postanejo lepe rjave barve.

03

Med pečenjem pripravimo omako. Moko prepražimo na maslu, dokler se ne obarva. Dodamo rdečo papriko in paradižnikov koncentrat ter pražimo še nekaj minut. Zalijemo z govejo jušno osnovo in kuhamo do želene gostote.

04

Posodo s čufti vzamemo iz pečice in kroglice zalijemo z omako. Vrnemo jih v pečico in pečemo pri 200 °C še vsaj 45 minut.

05

Za prilogo priporočamo pire krompir.

06

Lahko pa čufte v omaki pokrijete in v isti posodi re:fresh, kjer ste jih pekli, zamrznete za naslednjič.