Sestavine
- Piščančje prsi 1 kos
- Cvetača 500 g
- Grah 100 g
- Čebula 1 kos
- Olivno olje 4 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Sladka smetana 0.5 dl
- Gorčica 1 žlička
- Balzamični kis 1 žlička
Priprava
01
Piščančji file narežemo na manjše kose in popečemo na olivnem olju in drobno narezani čebuli. Dodamo žlico gorčice in balzamičnega kisa ter dobro premešamo. Cvetačo narežemo na kose in jo v osoljeni vodi skuhamo do polovice.
02
Kuhano cvetačo odcedimo, ji dodamo sladko smetano in jo pretlačimo. Cvetačnemu pireju dodamo še grah, vse skupaj začinimo s soljo in poprom ter premešamo. V pekač zložimo pečenega piščanca in čezenj prelijemo pire, pogladimo in damo v segreto pečico na 180 stopinj za 40 minut.
03
Pečen cvetačni gratin z grahom in piščancem vzamemo iz pečice in postrežemo še vročega.