PT10M min
PT70M min
PT8M min
Sestavine
Za namaz z gorgonzolo:
- Kremna gorgonzola 100 g
- Kremni namaz 80 g
Za karamelizirano čebulo:
- Čebula 4
- Sol 0.5 žličke
- Olje 2 žlici
- Balzamični kis 1 žlica
Potrebujemo še:
- Burger bombeta 4
- Goveji burger SPAR PREMIUM 4
- Poper
- Sol
- Sveža solata
Priprava
Za namaz z gorgonzolo:
Gorgonzolo z vilico stlačimo, da postane kremasta.
H gorgonzoli dodamo kremni namaz ter vse skupaj zmešamo.
Po želji lahko dodamo še malce soli, popra in česna v prahu.
Za karamelizirano čebulo:
Čebulo olupimo, prepolovimo in narežemo na tanke kolobarje.
Ponev prekrijemo s tanko plastjo olja. Ko se segreje, dodamo čebulo, ki jo na zmerni temperaturi pražimo približno 10 minut, da postekleni in se malce zmehča. Vmes pogosto premešamo, da se slučajno ne prižge. Po potrebi znižamo temperaturo.
Čebulo še solimo, nato pa znižamo temperaturo na minimum ter jo dušimo 45 do 60 minut, da se popolnoma zmehča. Vmes jo vsakih 15 minut malo premešamo.
Ko je čebula popolnoma mehka in karamelizirana, dodamo še žlico balzamičnega kisa.
Za peko in sestavljanje burgerjev:
Goveje burgerje solimo ter popramo, nato pa jih na segretem olju, na srednji temperaturi, pečemo približno 4 minute na vsaki strani. Odvisno kako pečeno meso želimo.
Bombete prepolovimo in jih s prepolovljeno stranjo navzdol na hitro popečemo na ponvi, kjer smo pekli meso.
Na spodnjo polovico bombete namažemo gorgonzolin namaz, dodamo opran list solate, pečeno meso, na meso damo karamelizirano čebulo in vse skupaj pokrijemo z drugo polovico bombete, ki jo lahko še dodatno premažemo z gorgonzolinim namazom.
Za pripravo priporočam Spar Premium gorgonzolo, ki jo najdete TUKAJ (v spletni trgovini in v fizičnih trgovinah).
Namesto rumene čebule se lahko uporabi tudi rdeča čebula.