PT30M min
PT120M min
Sestavine
- Goveje stegno 60 dag
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Gorčica 1 dag
- Maščoba 6 dag
- Čebula 6 dag
- Jušna osnova 15 dag
- Zelišča 4 vejice
- Jušna osnova 1 kos
- Moka 2 dag
- Merlot 0.5 dl
- Kisla smetana 0.5 dl
- Limonin sok 0.5 dl
Priprava
Meso posolimo, popopramo in namažemo z gorčico. Maščobo segrejemo in meso na njej opečemo. Meso preložimo v drugo posodo in jo postavimo na toplo. Na ostanku maščobe prepražimo na kolobarje narezano zelenjavo.
Še preden porumeni, dodamo prav tako narezano čebulo in jo prepražimo. Dodamo meso, zelišča in pokrito dušimo. Po potrebi zalivamo z jušno osnovo in meso obračamo.
Približno po 2 urah dušenja je meso mehko in maščoba izstopi. Tedaj meso ponovno preložimo v drugo posodo. Zelenjavo pomokamo in vse dobro prevremo. Nato omako pretlačimo, ji dodamo vino, smetano in po okusu še nekaj kapljic limoninega soka.
Meso narežemo na rezine, jih položimo na krožnik, serviramo z omako in poljubno prilogo.