Zakaj ne vidite vsebine?

Enostaven piščančji curry

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
25
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Ghee maslo 3 žličke
  • Cimetova palčka 1
  • Gorčična semena 1 žlička
  • Piščančje prsi 900 g
  • Čebula 2
  • Česen 1 strok
  • Ingver svež sesekljan 1 žlička
  • Curry 1 žlica
  • Čili (mleta sladka paprika) 1 žlička
  • Mleti koriander 1 žlička
  • Grško seno (triplat) 1 žlička
  • Vložen paradižnik sesekljan 1 pločevinka
  • Kokosovo mleko 1 pločevinka
  • Limonin sok 1 žlička

Priprava

01

Na močan ogenj pristavimo večjo ponev. Dodamo ghee maslo in počakamo, da se raztopi. Dodamo cimetovo palčko in gorčična semena. Prepražimo, nato pa dodamo piščančje meso, narezano na manjše kocke. Pražimo 5 minut oz. dokler meso ni zlato zapečeno. Dodamo narezano čebulo, sesekljan česen, na drobno narezan ingver ter pražimo še 5 minut, da se čebula zmehča.

02

Začinimo s curry mešanico začimb, mletim čilijem, mletih koriandrom in po okusu dodamo še grško seno. Premešamo in pražimo še minuto, da začimbe zadišijo, nato dodamo paradižnik in kokosovo mleko. Premešamo, pokrijemo in pri rahlem vretju kuhamo 20–25 minut.

03

Odstavimo z ognja, dodamo limonin sok ter solimo in popramo po okusu. Postrežemo z jasminovim rižem in pred tem potresemo s sesekljanim peteršiljem ali koriandrom.