File orade z ajdo in beurre blanc omako - Master Minuta z Luko Pangosom
Zakaj ne vidite vsebine?

File orade z ajdo in beurre blanc omako

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • File orade 2
  • Ajdova kaša 100 g
  • Ribji fond SPAR PREMIUM 1 kozarec
  • Šalotka 2
  • Česen 2 stroka
  • Vino 2 dl
  • Limona 0.5
  • Špinača 100 g
  • Maslo 3 žlice
  • Koprc
  • Oljčno olje
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Ribjo osnovo zavremo, vmešamo ajdo in špinačo ter odstavimo z ognja. 

02

Za beurre blanc omako na oljčnem olju na hitro prepražimo nasekljano šalotko in česen. Zalijemo z limoninim sokom in vinom ter kuhamo 10 minut. Precedimo in tekočino zreduciramo za približno 80 odstotkov. 

03

File orade osušimo s papirnatimi brisačkami, solimo in popramo na strani s kožo. Ponev dobro segrejemo. File pečemo samo na strani s kožo, in sicer okoli 4 minute. Obrnemo ga samo za trenutek in odstranimo iz ponve. 

04

Redukcijo vina segrejemo. Vanjo vmešamo hladno maslo, da dobimo gosto svilnato omako.

05

Ko jed postrežemo, jo pokapljamo še z ekstra deviškim oljčnim oljem.