Govedina s hrenom in sladko kislim pirejem - Sladki Chef

Govedina s hrenom in sladko kislim pirejem

srednje zahtevno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Krompir 2 kosa
  • Korenje 2 kosa
  • Goveje stegno 300 g
  • Jušna osnova 0.5 l
  • Hren 2 žlici
  • Rjavi sladkor 1 žlica
  • Sladka smetana 1 dl
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Maslo 2 žlici
  • Peteršilj 5 vejic
  • Belo vino 0.5 dl

Priprava

01

Krompir in korenček operemo, olupimo in narežemo na enake majhne kocke. Počasi kuhamo v soljeni vodi. V manjši lonec damo vino in sladkor ter nekoliko pokuhamo, nato pa zlijemo k zelenjavi, da dobi sladko-kisli okus.

02

Meso narežemo na trakove ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo maslo in na njem hitro popečemo meso. Prilijemo približno 2 dl jušne osnove (po potrebi dodajamo) in sladko smetano ter kuhamo, da se zgosti. Preden postrežemo dodamo še hren.

03

Krompir in korenček grobo pretlačimo in postrežemo z okusno hrenovo govedino potreseno s peteršiljem.