45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Krompir 2 kosa
- Korenje 2 kosa
- Goveje stegno 300 g
- Jušna osnova 0.5 l
- Hren 2 žlici
- Rjavi sladkor 1 žlica
- Sladka smetana 1 dl
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Maslo 2 žlici
- Peteršilj 5 vejic
- Belo vino 0.5 dl
Priprava
01
Krompir in korenček operemo, olupimo in narežemo na enake majhne kocke. Počasi kuhamo v soljeni vodi. V manjši lonec damo vino in sladkor ter nekoliko pokuhamo, nato pa zlijemo k zelenjavi, da dobi sladko-kisli okus.
02
Meso narežemo na trakove ter solimo in popramo. V ponvi segrejemo maslo in na njem hitro popečemo meso. Prilijemo približno 2 dl jušne osnove (po potrebi dodajamo) in sladko smetano ter kuhamo, da se zgosti. Preden postrežemo dodamo še hren.
03
Krompir in korenček grobo pretlačimo in postrežemo z okusno hrenovo govedino potreseno s peteršiljem.