Govedina stroganov z rezanci - Midva kuhava
Govedina stroganov z rezanci - Midva kuhava

Govedina stroganov z rezanci

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Goveja pljučna pečenka 600 g
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Šampinjoni 350 g
  • Maslo 50 g
  • Moka 2 žlici
  • Goveja jušna osnova 500 ml
  • Gorčica 1 žlička
  • Kisla smetana 1 lonček
  • Timijan 1 žlička
  • Sol
  • Poper

Priprava

Govedina stroganov:

01

Šampinjone nareži na rezine.

02

Goveji file nareži na 2 cm debele zrezke in jih z dlanjo potlači, nato pa nareži na tanke rezine.

03

Meso dobro posoli in popopraj.

04

Ponev močno segrej na visokem ognju in vanj vlij 1-2 žlici olja.

05

V ponev stresi polovico rezin fileja in jih razporedi, nato pa peci le 30 sekund - vmes jih enkrat obrni.

06

Postopek ponovi še s preostalim mesom.

07

Ogenj pod ponvijo malce zmanjšaj, vanjo pa vrzi maslo

08

Dodaj na polkolobarje narezano čebulo in jo praži 1 minuto

09

Česen drobno sesekljaj in ga skupaj s timijanom dodaj k čebuli.

10

Dodaj narezane šampinjone in jih med občasnim mešanjem praži približno 5 minut, toliko, da porjavijo.

11

Po šampinjonih potresi 2-3 žlice moke in dobro premešaj.

12

Prilij vročo jušno osnovo in segrevaj do vretja, nato ogenj znižaj.

13

Dodaj žličko gorčice in lonček kisle smetane.

14

Dobro premešaj, nato kuhaj 5 minut.

15

V ponev vrni rezine mesa z vsemi sokovi in kuhaj še največ 1 minuto.

Testenine:

01

Zavri velik lonec vode in dodaj žlico soli.

02

V krop stresi testenine fettuccine in jih kuhaj po navodilih z embalaže.

Postrežba:

01

V krožnik prenesi odcejene testenine in dodaj dve zajemalki govedine stroganov.

02

Povrh potresi sesekljan peteršilj.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>