Sestavine
- Goveja pljučna pečenka 600 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Čebula 1
- Česen 2 stroka
- Šampinjoni 350 g
- Maslo 50 g
- Moka 2 žlici
- Goveja jušna osnova 500 ml
- Gorčica 1 žlička
- Kisla smetana 1 lonček
- Timijan 1 žlička
- Sol
- Poper
Priprava
Govedina stroganov:
01
Šampinjone nareži na rezine.
02
Goveji file nareži na 2 cm debele zrezke in jih z dlanjo potlači, nato pa nareži na tanke rezine.
03
Meso dobro posoli in popopraj.
04
Ponev močno segrej na visokem ognju in vanj vlij 1-2 žlici olja.
05
V ponev stresi polovico rezin fileja in jih razporedi, nato pa peci le 30 sekund - vmes jih enkrat obrni.
06
Postopek ponovi še s preostalim mesom.
07
Ogenj pod ponvijo malce zmanjšaj, vanjo pa vrzi maslo
08
Dodaj na polkolobarje narezano čebulo in jo praži 1 minuto
09
Česen drobno sesekljaj in ga skupaj s timijanom dodaj k čebuli.
10
Dodaj narezane šampinjone in jih med občasnim mešanjem praži približno 5 minut, toliko, da porjavijo.
11
Po šampinjonih potresi 2-3 žlice moke in dobro premešaj.
12
Prilij vročo jušno osnovo in segrevaj do vretja, nato ogenj znižaj.
13
Dodaj žličko gorčice in lonček kisle smetane.
14
Dobro premešaj, nato kuhaj 5 minut.
15
V ponev vrni rezine mesa z vsemi sokovi in kuhaj še največ 1 minuto.
Testenine:
01
Zavri velik lonec vode in dodaj žlico soli.
02
V krop stresi testenine fettuccine in jih kuhaj po navodilih z embalaže.
Postrežba:
01
V krožnik prenesi odcejene testenine in dodaj dve zajemalki govedine stroganov.
02
Povrh potresi sesekljan peteršilj.