Govedina stroganov z rezanci - Midva kuhava
Govedina stroganov z rezanci - Midva kuhava

Govedina stroganov z rezanci

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Goveja pljučna pečenka 600 g
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Čebula 1
  • Česen 2 stroka
  • Šampinjoni 350 g
  • Maslo 50 g
  • Moka 2 žlici
  • Goveja jušna osnova 500 ml
  • Gorčica 1 žlička
  • Kisla smetana 1 lonček
  • Timijan 1 žlička
  • Sol
  • Poper

Priprava

Govedina stroganov:

01

Šampinjone nareži na rezine.

02

Goveji file nareži na 2 cm debele zrezke in jih z dlanjo potlači, nato pa nareži na tanke rezine.

03

Meso dobro posoli in popopraj.

04

Ponev močno segrej na visokem ognju in vanj vlij 1-2 žlici olja.

05

V ponev stresi polovico rezin fileja in jih razporedi, nato pa peci le 30 sekund - vmes jih enkrat obrni.

06

Postopek ponovi še s preostalim mesom.

07

Ogenj pod ponvijo malce zmanjšaj, vanjo pa vrzi maslo

08

Dodaj na polkolobarje narezano čebulo in jo praži 1 minuto

09

Česen drobno sesekljaj in ga skupaj s timijanom dodaj k čebuli.

10

Dodaj narezane šampinjone in jih med občasnim mešanjem praži približno 5 minut, toliko, da porjavijo.

11

Po šampinjonih potresi 2-3 žlice moke in dobro premešaj.

12

Prilij vročo jušno osnovo in segrevaj do vretja, nato ogenj znižaj.

13

Dodaj žličko gorčice in lonček kisle smetane.

14

Dobro premešaj, nato kuhaj 5 minut.

15

V ponev vrni rezine mesa z vsemi sokovi in kuhaj še največ 1 minuto.

Testenine:

01

Zavri velik lonec vode in dodaj žlico soli.

02

V krop stresi testenine fettuccine in jih kuhaj po navodilih z embalaže.

Postrežba:

01

V krožnik prenesi odcejene testenine in dodaj dve zajemalki govedine stroganov.

02

Povrh potresi sesekljan peteršilj.