Goveji file Stoganoff - Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo

Goveji file Stoganoff

Prim. mag. Branislava Belović, dr. med., vodja mednarodno priznanega programa Živimo zdravo
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
120
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Govedina 400 g
  • Kisle kumarice 2 kosa
  • Rdeča čebula 1 kos
  • Česen 8 g
  • Timijan 1 ščepec
  • Majaron 1 ščepec
  • Hamburška slanina 100 g
  • Kisla smetana 2 žlici
  • Goveja juha 0.5 l
  • Voda 0.5 l
  • Olje 1 žlica
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Meso narežemo na tanke trakove. Prav tako narežemo čebulo, slanino in kumarice. V ponvi na oljčnem olju popečemo meso. Ko meso dobi barvo, dodamo slanino in spet prepražimo. Nato dodamo čebulo in vanj stremo česen.

02

Premešamo, dodamo zelišča, gorčico in solimo, ter popramo. Vse skupaj še malo popražimo in zalijemo z juho in vodo. Počakamo, da zavre in tekočino povremo na 1/3. Preden serviramo, vmešamo kislo smetano.