Goveji file Stoganoff
120
PT120M min
PT120M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Govedina 400 g
- Kisle kumarice 2 kosa
- Rdeča čebula 1 kos
- Česen 8 g
- Timijan 1 ščepec
- Majaron 1 ščepec
- Hamburška slanina 100 g
- Kisla smetana 2 žlici
- Goveja juha 0.5 l
- Voda 0.5 l
- Olje 1 žlica
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Meso narežemo na tanke trakove. Prav tako narežemo čebulo, slanino in kumarice. V ponvi na oljčnem olju popečemo meso. Ko meso dobi barvo, dodamo slanino in spet prepražimo. Nato dodamo čebulo in vanj stremo česen.
02
Premešamo, dodamo zelišča, gorčico in solimo, ter popramo. Vse skupaj še malo popražimo in zalijemo z juho in vodo. Počakamo, da zavre in tekočino povremo na 1/3. Preden serviramo, vmešamo kislo smetano.