PT135M min
Sestavine
- Goveji file 600 g
- Čebula 1 kg
- Gorčica 1 žlica
- Ajvar 2 žlici
- Česen 16 g
- Pečena paprika 2 kosa
- Majaron 1 žlička
- Mleta rdeča paprika 1 žlica
- Mleta kumina 1 ščepec
- Rdeče vino 2 dl
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Goveja juha 1 dl
- Olje 2 žlici
Priprava
Goveji file narežemo na majhne kocke. Čebulo in česen nasekljamo na drobno. V loncu na oljčnem olju prepražimo čebulo. Malo solimo in popramo ter dodamo na kocke narezan goveji file.
Medtem v teflonski ponvi na suho prepražimo mleto papriko, da spremeni barvo in zadiši. Ko se to zgodi, takoj zalijemo z 1 dl vode, ker tako preprečimo, da se paprika zažge.
Medtem se meso že lepo prepraži in takrat dodamo začimbe, ajvar ter dijonsko gorčico. Premešamo, zalijemo z vinom ter dodamo žličko sladkorja. Ko vino skoraj povre zalijemo z vodo ali juho, dodamo na trakove narezano pečeno papriko in počakamo, da spusti svoj sok.
Pričnemo zalivat z govejo juho (ali vodo) in vse skupaj kuhamo približno 1 uro in pol. Takrat je golaž ravno prav gostljat in meso mehko. Serviramo poljubno s skutinimi štruklji ali polento.