45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Grah 500 g
- Polnozrnate testenine 150 g
- Gomoljna zelena 0.5 kosa
- Korenje 3 kosi
- Čebula 1
- Česen 3 stroki
- Olivno olje 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Provansalska zelišča 1 žlička
- Peteršilj 3 vejice
- Balzamični kis 1 žlička
Priprava
01
V večjem loncu segrejemo olje in na njem na hitro prepražimo na drobno narezano čebulo in česen. Korenje olupimo in ga narežemo na majhne kocke enake velikosti, ki jih dodamo praženi čebuli in česnu. Dodamo tudi grah, vse dobro premešamo in pustimo, da se nekaj časa praži na majhnem ognju.
02
Zalijemo z vodo (1 l), solimo in popramo po okusu, dodamo provansalske začimbe in na zmernem ognju pokrito kuhamo 10 minut. V lonec stresemo polnozrnate polžke in jih skuhamo po navodilu. Mineštra bo po dodanih polžkih zelo gosta, vendar je to značilnost te enolončnice.
03
Po želji lahko dodamo še več vode. Proti koncu dodamo še balzamični kis, dobro premešamo in ponudimo s sveže narezanim peteršiljem.