Gyoza cmočki z mangovo omako

Gyoza cmočki z mangovo omako

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

Testo za gyoze:

  • Moka 400 g
  • Voda 200 g
  • Oljčno olje 1 žlička
  • Sol ščepec

Nadev:

  • Rakci 200 g
  • Mleta govedina 50 g
  • Por manjši 1
  • Sol

Mangova omaka:

  • Zrel mango 1
  • Sojina omaka 1 žlička
  • Jabolčni kis 1 žlica
  • Oljčno olje 2 žlica
  • sveža mikro zelišča (koriander, grah, kislica)

Koriandrovo olje:

  • Svež koriander 1 šop
  • Oljčno olje 3 žlica

Priprava

Testo za gyoze:

V mešalnik ali skledo stresemo moko, dodamo toplo vodo, ščep soli in malo oljčnega olja. Zamesimo gladko testo. Pokrijemo s krpo in pustimo počivati vsaj 15 minut. Testo na tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera približno 8 cm.

Nadev za gyoze:

Rakce olupimo in drobno nasekljamo, beli del pora drobno narežemo in zmešamo z mleto govedino. Razmerje naj bo približno 4 proti 1 v korist rakcev. Solimo po okusu in dobro premešamo. 


Na sredino vsakega kroga iz testa položimo žličko nadeva. Robove rahlo navlažimo z vodo in s pregibanjem robov oblikujemo cmočke. 

Peka gyoz s čipko:

01

V ponev damo žlico olja in ga segrejemo. Gyoze položimo v ponev s spodnjo stranjo navzdol in na hitro popečemo, da se spodaj zlato rjavo obarvajo (približno 1 minuto). 

02

V skodelici zmešamo 60 ml vode in pol čajne žličke moke, dobro premešamo in prelijemo po gyozah. Takoj pokrijemo in 2 minuti kuhamo na srednji temperaturi, da se gyoze skuhajo v pari. 


Odstranimo pokrovko in pustimo, da tekočina povsem izpari, na dnu pa ostane tanka, hrustljava čipka iz moke.

03

Ko je čipka hrustljava in zlato rjava, ponev pokrijemo z večjim krožnikom in jo hitro obrnemo, da gyoze s čipkastim vzorcem padejo na krožnik.

Mangova omaka in preliv:

Mango olupimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo žličko sojine omake. Za mangov preliv zmešamo mangov pire, jabolčni kis in oljčno olje ter stepamo v emulzijo. Dodamo narezana sveža zelišča in premešamo. 

Koriandrovo olje:

Koriander na hitro blanširamo v vreli vodi, nato prestavimo v ledeno kopel. Dobro osušimo in skupaj z oljem zmešamo v blenderju. Precedimo skozi gazo, da dobimo svetlo zeleno olje.

Postrežba:

Gyoze postrežemo obrnjene navzdol, da je vidna čipka. Okoli in preko pokapljamo mangovo omako in preliv ter koriandrovo olje. Okrasimo s svežimi zelišči.

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več