Hobotnica v solati s kozjim sirom - MasterChef

Hobotnica v solati s kozjim sirom

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
80
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

Za hobotnico

  • Hobotnica (približno 1,3 kg) 1
  • Česen 1 strok
  • Limona (razpolovljena) 1
  • Rdeči poper 1 žlička
  • Vino (malvazija) 200 ml

Za solato

  • Zelena solata 200 g
  • Radič 50 g
  • Češnjev paradižnik 5
  • Kozji sir 50 g

Za preliv

  • Oljčno olje 50 ml
  • Limonin sok 20 ml
  • Agavin sirup 20 ml
  • Sol ščepec
  • Poper ščepec

Priprava

01

Hobotnico očistimo in speremo pod hladno vodo. V ekonom loncu segrejemo malo oljčnega olja in na hitro popražijo razpolovljeno limono, rdeči poper in strok česna. 

02

Dodamo hobotnico in jo zalijemo z belim vinom. Lonec zapremo in kuhamo približno eno uro, da se hobotnica zmehča. 

03

Kuhano hobotnico vzamemo iz lonca, počakamo, da se ohladi in jo narežemo na večje kose. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in kose hobotnice na hitro popečemo, da se zlato rjavo obarvajo.

04

Solato in radič očistimo in natrgamo na manjše kose. Češnjeve paradižnike narežemo na polovice.

05

Kozji sir na hitro flambiramo – lahko ga popečemo v ponvi ali uporabimo kuhinjski gorilnik, da rahlo karamelizira. 

06

V skodelici zmešamo oljčno olje, limonin sok in agavin sirup. Začinimo s ščepcem soli in popra, nato vse skupaj dobro premešamo.

07

Na krožnik razporedimo solato, radič in narezane češnjeve paradižnike. Na vrh položimo flambiran kozji sir in popečeno hobotnico. Vse skupaj prelijemo s pripravljenim prelivom.