Chef Marko Pavčnik - Majoneza iz školjk
Zakaj ne vidite vsebine?
Chef Marko Pavčnik - Majoneza iz školjk

Majoneza iz školjk

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Dagnje
  • Belo vino
  • Gorčica
  • Rumenjaki
  • Sol
  • Limonin sok
  • Česen
  • Olje

Priprava

01

Vino in dagnje damo v lonec, pokrijemo in kuhamo cca 10 minut, da se vse školjke odprejo.
Ko so kuhane jih odcedimo, tekočino spravimo za kasnejšo uporabo v testeninah, rižotah, juhah… Meso pa ločimo od školjk in iz njega naredimo majonezo, ki jo lahko uporabljamo v kombinaciji z zelenjavo, ribami in tudi z mesom.

02

V mikser damo meso školj, gorčico, rumenjake, limonin sok in začnemo miksati. Med tem počasi začnemo vlivati olivno in sončnično olje. Vlivamo v tankem curku, da se majoneza ne sesiri. KO je gotova jo še začinimo po okusu s soljo ter po potrebi še z limoninim sokom.