20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
10
PT10M min
PT10M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Dagnje
- Belo vino
- Gorčica
- Rumenjaki
- Sol
- Limonin sok
- Česen
- Olje
Priprava
01
Vino in dagnje damo v lonec, pokrijemo in kuhamo cca 10 minut, da se vse školjke odprejo.
Ko so kuhane jih odcedimo, tekočino spravimo za kasnejšo uporabo v testeninah, rižotah, juhah… Meso pa ločimo od školjk in iz njega naredimo majonezo, ki jo lahko uporabljamo v kombinaciji z zelenjavo, ribami in tudi z mesom.
02
V mikser damo meso školj, gorčico, rumenjake, limonin sok in začnemo miksati. Med tem počasi začnemo vlivati olivno in sončnično olje. Vlivamo v tankem curku, da se majoneza ne sesiri. KO je gotova jo še začinimo po okusu s soljo ter po potrebi še z limoninim sokom.