Marko Pavčnik - Quiche iz viška kuhane ali pečene zelenjave
Marko Pavčnik - Quiche iz viška kuhane ali pečene zelenjave

Quiche iz viška kuhane ali pečene zelenjave

Čas aktivne priprave
30
min
Čas pečenja
20
min
Čas priprave

Sestavine

Sestavine

  • Listnato testo
  • Sladka smetana
  • Jajca 1 jajce na 1 dcl smetane
  • Sol po okusu
  • Poper po okusu
  • Zelenjava kuhana ali pečena

Dodatki (po želji)

  • Zelišča
  • Gobe
  • Popečena slanina
  • Sir
  • Salama
  • Oreščki

Priprava

Uporabimo lahko tudi domače pripravljeno slano krhko testo.

01

Pečico segrejemo na 170 –180 °C .

02

Testo razvaljamo oziroma položimo na pekač. Nanj položimo zelenjavo, ki nam je ostala. Dodamo dodatke po želji.

03

Vse skupaj prelijemo z mešanico smetane in jajc, ki smo ji dodali sol in poper. Prelijemo toliko, da je zelenjava pokrita.

04

Quiche pečemo približno 30 minut, oziroma tako dolgo, da se rjavo zapeče. Ko je pečen, ga pustimo stati še približno 10 minut, da se nekoliko ohladi. Razrežemo in uživamo v odlični jedi.

Deli