Sestavine
- Moka 500 g
- Sladkor 40 g
- Sol 7 g
- Maslo 200 g
- Pinjenec 440 g
- Pecilni prašek 18 g
Priprava
01
Moko, sladkor, pecilni prašek in sol zmešamo. Zelo mrzlo maslo naribamo z ribežnom v moko in vse skupaj premešamo.
02
V tej fazi mora biti vse razdrobljeno – še ne sme biti testo. Nato dodamo pinjenec in vse zgnetemo zelo na hitro, da dobimo testo in ne gnetemo dolgo.
03
Pripravljeno testo damo na pekač in ga oblikujemo s pomočjo moke v cca 3 cm debel kvadrat. Postavimo v hladilnik za cca 30 minut, nato pa ga vzamemo iz hladilnika in narežemo na kocke velike po želji, vendar testa ne pemikamo.
04
Postavimo v ogreto pečico in pečemo cca 20 minut na 175°C. Ko je pečeno vzamemo iz pečice in še tople postrežemo.