Štručke iz pinjenca - Chef Marko Pavčnik
Zakaj ne vidite vsebine?
Štručke iz pinjenca - Chef Marko Pavčnik
Štručke iz pinjenca - Chef Marko Pavčnik
Štručke iz pinjenca - Chef Marko Pavčnik

Štručke iz pinjenca

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas hlajenja
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka 500 g
  • Sladkor 40 g
  • Sol 7 g
  • Maslo 200 g
  • Pinjenec 440 g
  • Pecilni prašek 18 g

Priprava

01

Moko, sladkor, pecilni prašek in sol zmešamo. Zelo mrzlo maslo naribamo z ribežnom v moko in vse skupaj premešamo.

02

V tej fazi mora biti vse razdrobljeno – še ne sme biti testo. Nato dodamo pinjenec in vse zgnetemo zelo na hitro, da dobimo testo in ne gnetemo dolgo.

03

Pripravljeno testo damo na pekač in ga oblikujemo s pomočjo moke v cca 3 cm debel kvadrat. Postavimo v hladilnik za cca 30 minut, nato pa ga vzamemo iz hladilnika in narežemo na kocke velike po želji, vendar testa ne pemikamo.

04

Postavimo v ogreto pečico in pečemo cca 20 minut na 175°C. Ko je pečeno vzamemo iz pečice in še tople postrežemo.