30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Škampi 100 g
- Dimljena postrv 50 g
- Inčuni 3
- Rikota 100 g
- Kaviar 15 g
- Drobnjak ščepec
- Rumenjak 2
- Gorčica 1 žlička
- Limonin sok 0.5
- Sol
- Poper
- Olje 1 dl
- Panko drobtine 200 g
- Jajca 2
- Olje za cvrtje 3 l
Priprava
01
Škampove repke izluščimo, na drobno nasekljamo in na olju malo prepražimo, dodamo narezano dimljeno postrv in inčune. Vse skupaj stresemo v mešalnik in skupaj z rikoto ter drobnjakom zmeljemo. Oblikujemo kroglice in jih za 20 minut postavimo v hladilnik, da se malce strdijo. Medtem pripravimo vse za paniranje. V eni posodi panko drobtine, v drugi pa stepemo jajci. Olje vlijemo v fritezo ali visok lonec in ga segrejemo ter panirane kroglice ocvremo.
02
Majonezo pripravimo tako, da v visoki ozki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo dva rumenjaka, sol, žličko gorčice in limonin sok. Nato počasi prilivamo 2 dl olja. Ko dobimo kremasto teksturo majoneze, vmešamo drobnjak po okusu.