Hrustljave morske kroglice s kaviarjem in drobnjakovo majonezo

MasterChef Slovenija
MasterChef Slovenija
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
5
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Škampi 100 g
  • Dimljena postrv 50 g
  • Inčuni 3
  • Rikota 100 g
  • Kaviar 15 g
  • Drobnjak ščepec
  • Rumenjak 2
  • Gorčica 1 žlička
  • Limonin sok 0.5
  • Sol
  • Poper
  • Olje 1 dl
  • Panko drobtine 200 g
  • Jajca 2
  • Olje za cvrtje 3 l

Priprava

01

Škampove repke izluščimo, na drobno nasekljamo in na olju malo prepražimo, dodamo narezano dimljeno postrv in inčune. Vse skupaj stresemo v mešalnik in skupaj z rikoto ter drobnjakom zmeljemo. Oblikujemo kroglice in jih za 20 minut postavimo v hladilnik, da se malce strdijo. Medtem pripravimo vse za paniranje. V eni posodi panko drobtine, v drugi pa stepemo jajci. Olje vlijemo v fritezo ali visok lonec in ga segrejemo ter panirane kroglice ocvremo.

02

Majonezo pripravimo tako, da v visoki ozki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo dva rumenjaka, sol, žličko gorčice in limonin sok. Nato počasi prilivamo 2 dl olja. Ko dobimo kremasto teksturo majoneze, vmešamo drobnjak po okusu.