15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
80
PT80M min
PT80M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Ječmenova kaša 15 dag
- Kamniška kajžerca 0.5 kosa
- Čebula 2
- Korenje 2
- Zelena 1
- Por 0.5
- Belo vino 1.5 dl
- Sol 1 ščepec
- Bazilika 1 ščepec
- Peteršilj 1 ščepec
- Maslo 1 žlica
- Trnič 1 ščepec
Priprava
01
Kamniško kajžerco kuhamo v vreli vodi približno 10 minut. Ječmenovo kašo skuhamo v vodi, kjer se je kuhala kajžerca. Kašo odcedimo in ohladimo.
02
Zelenjavo narežemo na kocke, por na kolobarje, čebulo pa nasekljamo. Na segreti maščobi prepražimo čebulo, dodamo narezano zelenjavo in zalijemo z vinom. Dušimo do mehkega. Nato primešamo kašo, maslo ter začinimo. Potresemo s peteršiljem in naribanim trničem.