Ječmenova kaša s kajžerco in trničem

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
80
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Ječmenova kaša 15 dag
  • Kamniška kajžerca 0.5 kosa
  • Čebula 2
  • Korenje 2
  • Zelena 1
  • Por 0.5
  • Belo vino 1.5 dl
  • Sol 1 ščepec
  • Bazilika 1 ščepec
  • Peteršilj 1 ščepec
  • Maslo 1 žlica
  • Trnič 1 ščepec

Priprava

01

Kamniško kajžerco kuhamo v vreli vodi približno 10 minut. Ječmenovo kašo skuhamo v vodi, kjer se je kuhala kajžerca. Kašo odcedimo in ohladimo.

02

Zelenjavo narežemo na kocke, por na kolobarje, čebulo pa nasekljamo. Na segreti maščobi prepražimo čebulo, dodamo narezano zelenjavo in zalijemo z vinom. Dušimo do mehkega. Nato primešamo kašo, maslo ter začinimo. Potresemo s peteršiljem in naribanim trničem.