Jetrca v omaki z rdečim vinom - Mojca Polak

Jetrca v omaki z rdečim vinom

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
35
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Jetra 800 g
  • Čebula 2 kosa
  • Olivno olje 6 žličk
  • Rdeče vino 1 dl
  • Mleta sladka paprika 1 žlička
  • Lovorjev list 1 kos
  • Gladka moka 1 žlička
  • Sol 1 kos
  • Poper 1 žlička

Priprava

01

Na olju posteklenimo čebulo. Primešamo jetrca narezana na tanke rezine in skupaj pražimo 5 minut. Nato primešamo moko in sladko papriko ter začinimo z lovorjevim listom.

02

Zalijemo z vinom in nekaj decilitri vode. Kuhamo še 15 minut. Na koncu začinimo še s soljo in poprom ter ponudimo.