Joza za zeljem - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Jota z zeljem

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Kislo zelje 1 kg
  • Krompir srednje velik 2
  • Klobasa 1
  • Slanina 150 g
  • Čebula 1
  • Česen 6 strokov
  • Paradižnikov koncentrat 2 žlici
  • Rjavi fižol 400 g
  • Moka 1 žlica
  • Oljčno olje 4 žlice
  • Sol
  • Poper v zrnu
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Lovorjev list 2

Priprava

01

Zelje stresemo v posodo, dolijemo nekaj vode, dodamo klobaso, poper, 3 cele stroke olupljenega česna in 2 lovorjeva lista. Kuhamo približno 20 min.

02

Krompir olupimo in ga narežemo na poljubno velikost ter damo kuhat v osoljeno vodo, vendar pazimo, da ga ne razkuhamo.

03

V ponvi prepražimo čebulo, ji nato dodamo narezano slanino, ki jo skupaj s čebulo še nekaj minut pražimo. Dodamo česen, paradižnikov koncentrat ter papriko v prahu in dobro premešamo. Dodamo moko, premešamo in prilijemo približno 4 zajemalke vode, v katerem se je kuhalo zelje. Gosto omako prilijemo zelju, po potrebi dodamo vodo in premešamo. Zelju dodamo krompir in fižol ter kuhamo še 10 minut.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>