Sestavine
- Kislo zelje 1 kg
- Krompir srednje velik 2
- Klobasa 1
- Slanina 150 g
- Čebula 1
- Česen 6 strokov
- Paradižnikov koncentrat 2 žlici
- Rjavi fižol 400 g
- Moka 1 žlica
- Oljčno olje 4 žlice
- Sol
- Poper v zrnu
- Paprika v prahu 1 žlica
- Lovorjev list 2
Priprava
Zelje stresemo v posodo, dolijemo nekaj vode, dodamo klobaso, poper, 3 cele stroke olupljenega česna in 2 lovorjeva lista. Kuhamo približno 20 min.
Krompir olupimo in ga narežemo na poljubno velikost ter damo kuhat v osoljeno vodo, vendar pazimo, da ga ne razkuhamo.
V ponvi prepražimo čebulo, ji nato dodamo narezano slanino, ki jo skupaj s čebulo še nekaj minut pražimo. Dodamo česen, paradižnikov koncentrat ter papriko v prahu in dobro premešamo. Dodamo moko, premešamo in prilijemo približno 4 zajemalke vode, v katerem se je kuhalo zelje. Gosto omako prilijemo zelju, po potrebi dodamo vodo in premešamo. Zelju dodamo krompir in fižol ter kuhamo še 10 minut.