Joza za zeljem - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Jota z zeljem

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Kislo zelje 1 kg
  • Krompir srednje velik 2
  • Klobasa 1
  • Slanina 150 g
  • Čebula 1
  • Česen 6 strokov
  • Paradižnikov koncentrat 2 žlici
  • Rjavi fižol 400 g
  • Moka 1 žlica
  • Oljčno olje 4 žlice
  • Sol
  • Poper v zrnu
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Lovorjev list 2

Priprava

01

Zelje stresemo v posodo, dolijemo nekaj vode, dodamo klobaso, poper, 3 cele stroke olupljenega česna in 2 lovorjeva lista. Kuhamo približno 20 min.

02

Krompir olupimo in ga narežemo na poljubno velikost ter damo kuhat v osoljeno vodo, vendar pazimo, da ga ne razkuhamo.

03

V ponvi prepražimo čebulo, ji nato dodamo narezano slanino, ki jo skupaj s čebulo še nekaj minut pražimo. Dodamo česen, paradižnikov koncentrat ter papriko v prahu in dobro premešamo. Dodamo moko, premešamo in prilijemo približno 4 zajemalke vode, v katerem se je kuhalo zelje. Gosto omako prilijemo zelju, po potrebi dodamo vodo in premešamo. Zelju dodamo krompir in fižol ter kuhamo še 10 minut.