Karamelizirane breskve z mascarpone kremo v kozarcu - Nina Kastelic, Leaneen

Karamelizirane breskve z mascarpone kremo v kozarcu

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

Za karamelizirane breskve:

  • Breskev 4
  • Maslo 2 žlički
  • Vanilijev sladkor 2 žlici

Za mascarpone kremo:

  • Mascarpone 350 g
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Rum 5 žlic
  • Sladka smetana 200 ml

Za piškote:

  • Savojardi keksi 8
  • Mleko 150 ml
  • Rum 2 žlici

Priprava

Za karamelizirane breskve:

Za 4 kozarce s prostornino 250 - 300 ml.

01

Breskve operemo, po želji tudi olupimo in narežemo na krhlje.

02

V ponvi najprej raztopimo maslo, nato dodamo breskve, ki jih posujemo z vaniljevim sladkorjem.

03

Breskve pražimo približno 15 minut, da se zmehčajo in rahlo karamelizirajo.

Za mascarpone kremo:

01

Mascarpone stepemo s sladkorjem in rumom. Količino sladkorja in ruma lahko prilagodimo svojemu okusu.

02

Nato narahlo z lopatko vmešamo še stepeno sladko smetano. Nežno mešamo do enotne kreme.

Za piškote:

01

Piškote razrežemo na malo manjše kose - na polovice ali tretjine.

02

Mleko zmešamo skupaj z rumom.

Za sestavljanje:

01

Piškote namočimo v mešanico mleka in ruma ter jih damo na dno kozarca.

02

Po piškotih razporedimo breskve in malce soka, ki se je nabral v ponvi.

03

Dodamo še žlico ali dve mascarpone kreme.

04

Nato postopek ponovimo, da imamo na koncu v vsakem kozarcu šest plasti.

05

Karamelizirane breskve z mascarpone kremo v kozarcu lahko postrežemo takoj, še bolje pa bo, če jih damo za 1 do 2 uri v hladilnik, da se krema malce ohladi, da bo vse skupaj bolj sveže.