PT10M min
PT25M min
Sestavine
- Klapavice 1.5 kg
- Oljčno olje 6 žlic
- Čebula 1
- Česen 4 stroki
- Peteršilj 2 žlici
- Belo vino 100 ml
- Krušne drobtine 1 žlica
- Pasiran paradižnik 100 g
- Koščki paradižnika (iz pločevinke) 300 g
Priprava
Klapavice očistimo in zavržemo tiste, ki so že odprte.
Na zmeren ogenj pristavimo lonec z oljčnim oljem. Dodamo sesekljano čebulo, sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Pražimo 8 - 10 minut pri šibkem ognju, občasno premešamo.
Povečamo ogenj, dodamo belo vino in kuhamo minuto, da alkohol izpari, nato ogenj nekoliko zmanjšamo in dodamo krušne drobtine, pasiran paradižnik in koščke paradižnika. Kuhamo 5 minut pri zmernem ognju. Omako solimo in popramo po okusu ter dodamo klapavice. Kuhamo 10 minut pri šibkem ognju.
Klapavice v paradižnikovi omaki poljubno postrežemo z limono, sesekljanim peteršiljem in belim kruhkom.