Kremna kolerabina juha, Nina Kastelic - Leaneen

Kremna kolerabina juha

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslo 1 žlica
  • Čebula 1
  • Koleraba 500 g
  • Krompir 300 g
  • Voda 2 l
  • Kisla smetana 2 žlici
  • Začimbe (sol, poper, česen v prahu, luštrek, peteršilj)
  • Sladka smetana za dekoracijo

Priprava

01

V kozici raztopimo maslo in na njem prepražimo čebulo.

02

Olupljeno kolerabo in krompir narežemo na manjše kocke. Dodamo jih k prepraženi čebuli in pražimo 2–3 minute.

03

Vse zalijemo z vodo. Količino dodamo po občutku oz. toliko, da je vsa zelenjava pokrita.

04

Kuhamo 20–30 minut, odvisno od velikosti kock.

05

Nato dodamo začimbe. Juho po potrebi večkrat poskusimo, da je začinjena po našem okusu.

06

Do gladke in kremaste teksture jo stlačimo s paličnim mešalnikom. Če je juha preveč gosta, lahko dodamo še malce vode.

07

Na koncu po želji dodamo še kislo smetano in juho kuhamo še od 5 do 10 minut.

08

Še toplo okrasimo po želji. Lahko uporabimo sladko smetano in začimbe.

Deli