PT45M min
min
PT45M min
Sestavine
Sestavine za krhko pirino testo
- Pirina polnozrnata moka 200 g
- Pirina bela moka 80 g
- Pecilni prašek 6 g
- Vanilin sladkor 20 g
- Kisla smetana 2 žlici
- Rumenjak 3
- Maslo 180 g
Sestavine za nadev
- Ricotta 500 g
- Sladkor v prahu 150 g
- Vanilijev sladkor 20 g
- Pšenični zdrob 2 žlici
- Beljak 3
- Breskov kompot 1
Priprava
Postopek priprave pirinega krhkega testa
Količina sestavin je za pekač velikosti 20 x 30 cm.
Moko zmešamo s pecilnim praškom, vaniljevim sladkorjem in dodamo rumenjake, kislo smetano in na lističe narezano maslo.
Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, ki ga razdelimo na pol. Vsako polovico posebej zavijemo v prozorno živilsko folijo.
Eno polovico testa za 2 uri shranimo v hladilnik, drugo pa kar v zamrzovalnik.
Postopek priprave nadeva
Ricotto zmešamo s sladkorjem. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu in vmešamo še dve zvrhani žlici gresa.
Beljake stepemo v čvrst sneg in jih z lopatko dodamo k preostali zmesi.
Breskve odcedimo in jih narežemo na manjše koščke.
Sestavljanje krhke pite
Testo vzamemo iz hladilnika in ga enakomerno razvaljamo na velikost pekača.
Razvaljano testo previdno prestavimo v namaščen in pomokan pekač. Če se kje strga, zakrpamo z majhnim koščkom testa.
Po testu razporedimo ricottin nadev in koščke breskev.
Po vrhu nadeva naribamo testo iz zamrzovalnika.
Pito pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 35 do 45 minut.
Ko je naša pita ohlajena, jo postrežemo.