Krhka pita z riccoto in breskvami, Nina Kastelic - Leaneen

Krhka pita z riccoto in breskvami

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja
45
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za krhko pirino testo

  • Pirina polnozrnata moka 200 g
  • Pirina bela moka 80 g
  • Pecilni prašek 6 g
  • Vanilin sladkor 20 g
  • Kisla smetana 2 žlici
  • Rumenjak 3
  • Maslo 180 g

Sestavine za nadev

  • Ricotta 500 g
  • Sladkor v prahu 150 g
  • Vanilijev sladkor 20 g
  • Pšenični zdrob 2 žlici
  • Beljak 3
  • Breskov kompot 1

Priprava

Postopek priprave pirinega krhkega testa

Količina sestavin je za pekač velikosti 20 x 30 cm.

01

Moko zmešamo s pecilnim praškom, vaniljevim sladkorjem in dodamo rumenjake, kislo smetano in na lističe narezano maslo.

02

Vse skupaj zgnetemo v gladko testo, ki ga razdelimo na pol. Vsako polovico posebej zavijemo v prozorno živilsko folijo.

03

Eno polovico testa za 2 uri shranimo v hladilnik, drugo pa kar v zamrzovalnik.

Postopek priprave nadeva

01

Ricotto zmešamo s sladkorjem. Količino sladkorja prilagodimo svojemu okusu in vmešamo še dve zvrhani žlici gresa.

02

Beljake stepemo v čvrst sneg in jih z lopatko dodamo k preostali zmesi.

03

Breskve odcedimo in jih narežemo na manjše koščke.

Sestavljanje krhke pite

01

Testo vzamemo iz hladilnika in ga enakomerno razvaljamo na velikost pekača.

02

Razvaljano testo previdno prestavimo v namaščen in pomokan pekač. Če se kje strga, zakrpamo z majhnim koščkom testa.

03

Po testu razporedimo ricottin nadev in koščke breskev.

04

Po vrhu nadeva naribamo testo iz zamrzovalnika.

 

05

Pito pečemo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 35 do 45 minut.

06

Ko je naša pita ohlajena, jo postrežemo.

Deli