30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
5
PT5M min
PT5M min
Čas peke
Sestavine
- Krompir
- Mozzarella
- Olivno olje
NADEV
- Piščanec
- Paradižnik
- Kumara
- Avokado
- Mlada čebula
OMAKA
- Grški jogurt
- Majoneza
- Gorčica
- Peteršilj
- Česen v prahu
- Paprika v prahu
- Poper
- Sol
Priprava
01
Umit krompir naribamo na kolobarje ter ga zložimo na peki papir v obliko kvadrata. Kolobarji naj se malce prekrivajo med sabo. Vse premažemo z olivnim oljem in čez potresemo naribano mozzarello. V segreti pečici na 200 stopinj celzija, ga pečemo 5 min oz dokler sir ne dobi lepe zlato rjave barve.
02
Pripravljen krompir pustimo, da se rahlo ohladi, nato pa ga obrnemo in nadevamo po želji. Sama sem dodala natrganega piščanca, paradižnik, kumaro, avokado, mlado čebulo in jogurtovo omako.
03
Omako pripravimo tako, da v posodici zmešamo 3 žlice grškega jogurta, vejico nasekljanega peteršilja, malo žličko majoneze in gorčice, pol žličke česna v prahu in paprike v prahu ter ščepec popra in soli.