Krompirjevi tacosi - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?
Krompirjevi tacosi - Nika Krmec

Krompirjevi tacosi

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
5
min
Čas peke

Sestavine

  • Krompir
  • Mozzarella
  • Olivno olje

NADEV

  • Piščanec
  • Paradižnik
  • Kumara
  • Avokado
  • Mlada čebula

OMAKA

  • Grški jogurt
  • Majoneza
  • Gorčica
  • Peteršilj
  • Česen v prahu
  • Paprika v prahu
  • Poper
  • Sol

Priprava

01

Umit krompir naribamo na kolobarje ter ga zložimo na peki papir v obliko kvadrata. Kolobarji naj se malce prekrivajo med sabo. Vse premažemo z olivnim oljem in čez potresemo naribano mozzarello. V segreti pečici na 200 stopinj celzija, ga pečemo 5 min oz dokler sir ne dobi lepe zlato rjave barve.

 

02

Pripravljen krompir pustimo, da se rahlo ohladi, nato pa ga obrnemo in nadevamo po želji. Sama sem dodala natrganega piščanca, paradižnik, kumaro, avokado, mlado čebulo in jogurtovo omako.

03

Omako pripravimo tako, da v posodici zmešamo 3 žlice grškega jogurta, vejico nasekljanega peteršilja, malo žličko majoneze in gorčice, pol žličke česna v prahu in paprike v prahu ter ščepec popra in soli.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte