Lignji, polnjeni z lisičkami, bučnimi semeni in sirom - Rad Dobrojem

Lignji, polnjeni z lisičkami, bučnimi semeni in sirom

Rad Dobrojem
Rad Dobrojem
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Lignji 24 kosov
  • Lisičke 250 g
  • Sir 100 g
  • Čebula 2 kosa
  • Olivno olje 2 žlici
  • Bučna semena 30 g
  • Sol 2 ščepca
  • Poper v zrnu 1 žlička

Priprava

01

Lisičke narežemo na majhne kocke. Mlado čebulo drobno sesekljamo. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe, ohladimo in grobo sesekljamo. Lignje očistimo in dobro osušimo. V ponvi segrejemo olje, dodamo lisičke in jih pražimo nekaj minut. Odvečno tekočino previdno odlijemo, po potrebi dodamo še žlico olja. V ponev damo še mlado čebulo. Začinimo s soljo in poprom ter pražimo še nekaj minut.

02

Pustimo ohladiti in nato v gobe zamešamo že narezani sir, peteršilj in bučna semena. S tako pripravljenim nadevom napolnimo lignje (ne preveč, da pri peki ne počijo) in jih spnemo z zobotrebcem. Lignje lahko spečemo na žaru ali v ponvi na olju. Odlična priloga je mlad kuhan krompir z maslom in peteršiljem.