45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Lignji 24 kosov
- Lisičke 250 g
- Sir 100 g
- Čebula 2 kosa
- Olivno olje 2 žlici
- Bučna semena 30 g
- Sol 2 ščepca
- Poper v zrnu 1 žlička
Priprava
01
Lisičke narežemo na majhne kocke. Mlado čebulo drobno sesekljamo. Bučna semena popražimo v ponvi brez maščobe, ohladimo in grobo sesekljamo. Lignje očistimo in dobro osušimo. V ponvi segrejemo olje, dodamo lisičke in jih pražimo nekaj minut. Odvečno tekočino previdno odlijemo, po potrebi dodamo še žlico olja. V ponev damo še mlado čebulo. Začinimo s soljo in poprom ter pražimo še nekaj minut.
02
Pustimo ohladiti in nato v gobe zamešamo že narezani sir, peteršilj in bučna semena. S tako pripravljenim nadevom napolnimo lignje (ne preveč, da pri peki ne počijo) in jih spnemo z zobotrebcem. Lignje lahko spečemo na žaru ali v ponvi na olju. Odlična priloga je mlad kuhan krompir z maslom in peteršiljem.