Lincerji - Nina Kastelic, Leaneen

Lincerji

Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave
180
min
Čas hlajenja
12
min
Čas peke

Sestavine

  • Gladka bela moka 500 g
  • Pecilni prašek 0.5 žličke
  • Maslo 350 g
  • Sladkor v prahu 220 g
  • Mleti orehi 100 g
  • Mleko 6 žlic
  • Naribana lupinica limone SPAR Natur*pur 1
  • Sladkor v prahu za posip
  • Marmelada gosta

Priprava

01

Moko presejemo in ji primešamo pecilni prašek. Dodamo na kocke narezano maslo sobne temperature, sladkor v prahu, mlete orehe, mleko in limonino lupinico.

02

Vse sestavine zgnetemo v gladko testo, ga zavijemo v prozorno živilsko folijo in prestavimo v hladilnik. Počiva naj vsaj tri ure, da se zares dobro ohladi.

 

03

Hladno testo razvaljamo na rahlo pomokani deski ali na papirju za peko. Iz testa z modelčkom v obliki rožice izrežemo piškote. Polovici piškotov na sredini izrežemo še luknjo za marmelado z majhnim modelčkom. Medtem ko del testa valjamo in izrezujemo, pustimo preostalo testo v hladilniku, da se na sobni temperaturi ne zmehča.

04

Piškote pečemo pri 180 °C od 10 do 12 minut, da se samo rahlo zlato obarvajo.

05

Ohlajene piškote z luknjo potresemo s sladkorjem v prahu, cele polovičke pa namažemo z marmelado in obe polovici zlepimo skupaj.

Namig

Na sredini piškota je marmelade lahko malo več: tako bo krasno zapolnila luknjico zgornjega, ko bomo polovički »zlepili«. Ne pa preveč, sicer se bodo lincerji zlepili tudi med sabo, ko jih bomo naložili v škatlo.
Marmelada naj bo srednje gosta, da ne bo tekla ven. Leaneen priporoča tako, ki ima tudi lepo rdečo barvo: šipkova, malinova, jagodna …