Losos in krompir iz pečice - Rad Dobrojem

Losos in krompir iz pečice

Rad Dobrojem
Rad Dobrojem
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Krompir 200 g
  • Olje 4 žlice
  • Česen 2 stroka
  • Češnjev paradižnik 10 kosov
  • Losos 4 kosi
  • Olivno olje 8 žlic
  • Drobnjak 2 žlici
  • Vinski kis 2 žlici
  • Hren 5 g
  • Solni cvet 2 ščepca
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Krompir olupimo, umijemo in narežemo na 3 mm debele rezine. Krompirjeve rezine zmešamo s 4 žlicami olja, solimo in popramo ter naložimo v pekač. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač s krompirjem postavimo v pečico za 10 minut, vmes krompir večkrat previdno premešamo.

02

Medtem česen drobno sesekljamo in paradižniku odstranimo pečke in ga narežemo na kocke. Na krompir naložimo lososove fileje s kožo navzdol, jih potresemo s česnom in paradižnikom, pokapljamo s 4 žlicami oljčnega olja ter pečemo na spodnji rešetki 10 minut. Nato zmanjšamo temperaturo na 150 stopinj in pečemo še 10 minut.

03

Iz preostalega oljčnega olja, kisa, soli, popra in žlice vode zmešamo marinado in vanjo zamešamo še drobnjak. Pečeni krompir in lososove fileje naložimo na ogrete krožnike, rahlo pokapljamo z drobnjakovo marinado in potresemo s sveže naribanim hrenom in solnim cvetom.