Losos s pirejem iz korenčka in krompirja - Sladki Chef

Losos s pirejem iz korenčka in krompirja

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Lososov file 400 g
  • Krompir 2 kosa
  • Korenje 1
  • Česen 2 stroka
  • Peteršilj 1 žlica
  • Maslo 1 žlička
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir in korenček operemo, olupimo, narežemo na kose in skuhamo v osoljenem kropu. V file lososa (na strani kjer je koža) naredimo plitke zareze. Po okusu ga začinimo s soljo in poprom.

02

Lososa pečemo v ogreti pečici 15 minut. Dolžina peke je odvisna od velikosti oz. debeline ribe.

03

Za preliv 2 stroka česna naribamo na drobno in dodamo 1 žlico oljčnega olja ter sesekljan peteršilj. Kuhan krompir in korenček grobo pretlačimo skupaj z maslom in postrežemo s pečenim lososom in prelivom.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več