Losos s pirejem iz korenčka in krompirja - Sladki Chef

Losos s pirejem iz korenčka in krompirja

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja
15
min
Čas pečenja

Sestavine

  • Lososov file 400 g
  • Krompir 2 kosa
  • Korenje 1
  • Česen 2 stroka
  • Peteršilj 1 žlica
  • Maslo 1 žlička
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir in korenček operemo, olupimo, narežemo na kose in skuhamo v osoljenem kropu. V file lososa (na strani kjer je koža) naredimo plitke zareze. Po okusu ga začinimo s soljo in poprom.

02

Lososa pečemo v ogreti pečici 15 minut. Dolžina peke je odvisna od velikosti oz. debeline ribe.

03

Za preliv 2 stroka česna naribamo na drobno in dodamo 1 žlico oljčnega olja ter sesekljan peteršilj. Kuhan krompir in korenček grobo pretlačimo skupaj z maslom in postrežemo s pečenim lososom in prelivom.