25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in kuhanja
15
PT15M min
PT15M min
Čas pečenja
Sestavine
- Lososov file 400 g
- Krompir 2 kosa
- Korenje 1
- Česen 2 stroka
- Peteršilj 1 žlica
- Maslo 1 žlička
- Olivno olje 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir in korenček operemo, olupimo, narežemo na kose in skuhamo v osoljenem kropu. V file lososa (na strani kjer je koža) naredimo plitke zareze. Po okusu ga začinimo s soljo in poprom.
02
Lososa pečemo v ogreti pečici 15 minut. Dolžina peke je odvisna od velikosti oz. debeline ribe.
03
Za preliv 2 stroka česna naribamo na drobno in dodamo 1 žlico oljčnega olja ter sesekljan peteršilj. Kuhan krompir in korenček grobo pretlačimo skupaj z maslom in postrežemo s pečenim lososom in prelivom.