Lososov file v hrenovi omaki

Tomaž Vozelj
Tomaž Vozelj
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Hren 2 žlički
  • Limonin sok 0.5 kos
  • Sok pomaranče 1 kos
  • Kisla smetana 4 žlice
  • Poper 1 ščepec
  • Sol 1 ščepec
  • Sončnično olje 3 žlice
  • Česen 2 kosa
  • Losos 600 g
  • Por 1 kos

Priprava

01

Por očistimo, pazljivo operemo in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Lososovemu fileju po potrebi odstranimo kožo in ga narežemo na osem manjših kosov, ki jih solimo in popramo.

02

V teflonski ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani opečemo osušene lososove fileje. Opečenemu lososu dodamo por in česen, dobro minuto pražimo. Vse skupaj zalijemo s sokom pomaranče in limone. Prilijemo še 1 dl vode in prevremo. Lososove fileje damo na krožnik. V omako zamešamo še kislo smetano in hren. Pregrejemo, po okusu solimo in popramo ter prelijemo čez fileje.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več