Sestavine
- Hren 2 žlički
- Limonin sok 0.5 kos
- Sok pomaranče 1 kos
- Kisla smetana 4 žlice
- Poper 1 ščepec
- Sol 1 ščepec
- Sončnično olje 3 žlice
- Česen 2 kosa
- Losos 600 g
- Por 1 kos
Priprava
01
Por očistimo, pazljivo operemo in narežemo na kolobarje. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Lososovemu fileju po potrebi odstranimo kožo in ga narežemo na osem manjših kosov, ki jih solimo in popramo.
02
V teflonski ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani opečemo osušene lososove fileje. Opečenemu lososu dodamo por in česen, dobro minuto pražimo. Vse skupaj zalijemo s sokom pomaranče in limone. Prilijemo še 1 dl vode in prevremo. Lososove fileje damo na krožnik. V omako zamešamo še kislo smetano in hren. Pregrejemo, po okusu solimo in popramo ter prelijemo čez fileje.