Majniška solata s piščancem - Sladki Chef

Majniška solata s piščancem

Sladki Chef
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Solata 1 glava
  • Česen 8 strokov
  • Piščančja prsa 400 g
  • Belo vino 1 dl
  • Olivno olje 2 žlici
  • Bučno olje 2 žlici
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Mehko majniško solato operemo in natrgamo na manjše dele. Piščančji file narežemo na majhne trakove, ki jih potem popečemo na 2 žlicah oljčnega olja. Stroke česna olupimo, razpolovimo po dolgem in jih dodamo mesu.

02

Ko so piščančji kosi zapečeni in se začnejo rahlo prijemati dna, deglaziramo z vinom, nekajkrat premešamo in odstavimo. Meso začinimo s soljo in poprom.

03

V skledici pripravimo preliv za solato. Ščep soli, žlico kisa in 2 žlici bučnega olja dobro premešamo, da dobimo kremast preliv. Pripravljen preliv vmešamo v solato.

04

Solato razporedimo na krožnike, damo nanjo pečene kose piščančjih prsi in pečen česen ter takoj ponudimo.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>