Majniška solata s piščancem - Sladki Chef

Majniška solata s piščancem

enostavno
Sladki Chef
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Solata 1 glava
  • Česen 8 strokov
  • Piščančja prsa 400 g
  • Belo vino 1 dl
  • Olivno olje 2 žlici
  • Bučno olje 2 žlici
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

Mehko majniško solato operemo in natrgamo na manjše dele. Piščančji file narežemo na majhne trakove, ki jih potem popečemo na 2 žlicah oljčnega olja. Stroke česna olupimo, razpolovimo po dolgem in jih dodamo mesu.

02

Ko so piščančji kosi zapečeni in se začnejo rahlo prijemati dna, deglaziramo z vinom, nekajkrat premešamo in odstavimo. Meso začinimo s soljo in poprom.

03

V skledici pripravimo preliv za solato. Ščep soli, žlico kisa in 2 žlici bučnega olja dobro premešamo, da dobimo kremast preliv. Pripravljen preliv vmešamo v solato.

04

Solato razporedimo na krožnike, damo nanjo pečene kose piščančjih prsi in pečen česen ter takoj ponudimo.

Deli