25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Solata 1 glava
- Česen 8 strokov
- Piščančja prsa 400 g
- Belo vino 1 dl
- Olivno olje 2 žlici
- Bučno olje 2 žlici
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
Priprava
01
Mehko majniško solato operemo in natrgamo na manjše dele. Piščančji file narežemo na majhne trakove, ki jih potem popečemo na 2 žlicah oljčnega olja. Stroke česna olupimo, razpolovimo po dolgem in jih dodamo mesu.
02
Ko so piščančji kosi zapečeni in se začnejo rahlo prijemati dna, deglaziramo z vinom, nekajkrat premešamo in odstavimo. Meso začinimo s soljo in poprom.
03
V skledici pripravimo preliv za solato. Ščep soli, žlico kisa in 2 žlici bučnega olja dobro premešamo, da dobimo kremast preliv. Pripravljen preliv vmešamo v solato.
04
Solato razporedimo na krožnike, damo nanjo pečene kose piščančjih prsi in pečen česen ter takoj ponudimo.