Sestavine
Omaka:
- Svinjsko pleče 500 g
- Olje 2 žlici
- Čebula 1
- Sol
- Česen 2 stroka
- Majaron 1 žlička
- Lovorjev list 1
- Mleta paprika 1 žlička
- Paradižnikov koncentrat 2 žlici
- Voda 400 ml
- Poper
Makaroni:
- Makaroni 400 g
- Sol
Priprava
Omaka:
01
Svinjsko pleče nareži na majhne kocke.
02
V loncu segrej olje, na njem pa popraži sesekljano čebulo s ščepcem soli.
03
Dodaj sesekljan česen in praži eno minuto.
04
Dodaj meso, majaron in lovorjev list.
05
Na hitro popraži, nato dodaj mleto papriko in paradižnikov koncentrat.
06
Na kratko popraži in prilij vodo.
07
Soli in popraj, nato pokrito kuhaj 45 minut.
Makaroni:
01
Zavri večjo količino dobro osoljene vode in v njej al dente skuhaj makarone.
02
Odcedi jih in jih zmešaj z omako.
03
Po potrebi dodaj še malo vode, v kateri so se kuhali makaroni.