
60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave
Sestavine
Za piškotno osnovo:
- Piškoti s čokoladnimi kapljicami 180 g
- Masleni piškoti 100 g
- Sladka smetana 2 žlici
- Maslo 120 g
Za malinovo plast:
- Zamrznjene maline 480 g
- Sladkor 2 žlici
- Želatina 4 lističi
Za ganache s temno čokolado:
- Sladka smetana 350 ml
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Temna čokolada v kapljicah 180 g
Priprava
Za piškotno osnovo:
01
Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo skupaj s sladko smetano in stopljenim maslom, da dobimo enotno maso.
02
Na dno pekača položimo papir za peko in v pekač stresemo pripravljeno piškotno maso.
03
Potlačimo jo na dno pekača in ob robove. Dno in robove najlažje oblikujemo s pomočjo žlice in manjšega kozarca.
04
Pekač damo za približno 1 uro v hladilnik (ali 30 minut v zamrzovalnik), da se piškotna osnova dobro ohladi in strdi.
05
Ko je strjena, previdno odstranimo obod in dno pekača ter piškotno osnovo prestavimo na podlago za serviranje.
Za malinovo plast:
01
Maline skupaj s sladkorjem segrevamo v kozici, da se zmehčajo.
02
Ko so zmehčane, jih samo malce pretlačimo z vilicami, da ostane tudi kakšen večji košček (ni jih treba stlačiti v pire).
03
K toplim malinam dodamo lističe želatine, ki smo jih prej 10 minut namakali v mrzli vodi, da so se zmehčali. Premešamo, da se stopijo.
04
Maline ohladimo do mlačnega in jih nadevamo na dno strjene piškotne osnove.
05
Pito damo za nekaj ur (ali čez noč) v hladilnik, da se malinova plast strdi.
Za ganache s temno čokolado:
01
Sladko smetano segrevamo tik do vretja in jo prelijemo prek čokoladnih kapljic, ki smo jim dodali še sladkor v prahu.
02
Počakamo 10 do 20 sekund, nato pa z metlico mešamo, da se čokolada stopi in dobimo enotno maso.
03
Čokoladni ganache damo za več ur oziroma najbolje kar čez noč v hladilnik, da se dobro strdi.
04
Naslednji dan ga stepemo z električnim mešalnikom, da postane kremast in primeren za brizganje.
05
Nadevamo ga v brizgalno vrečko z nastavkom in nabrizgamo na vrh strjene malinove plasti.
06
Pita je nato pripravljena za okrasitev. Pred postrežbo naj bo vsaj 30 minut na sobni temperaturi, zato da se piškotna osnova malce zmehča.