Sestavine
Dno:
- Masleni piškoti 300 g
- Stopljeno maslo 70 g
- Čokoladna ali druga hrustljava granola 30 g
Mangov pire:
- Mango 500 g
Cheesecake krema:
- Kremni sir 550 g
- Sladkor v prahu 150 g
- Vanilijeva aroma 2 žlici
- Mangov pire 250 g
- Kremfix 2.5 vrečki
- Instant želatina 1 vrečka
Krema z belo čokolado:
- Kremni sir (segret na sobno temperaturo) 100 g
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Stopljena bela čokolada (ohlajena na sobno temperaturo) 80 g
- Sladkor v prahu 1 žlica
Mangov žele:
- Mangov pire 250 g
- Želatina v prahu 0.5 vrečke
Dodatki:
- Koščki manga
Priprava
01
V blenderju zmešajte maslene piškote, da dobite pesku podobno teksturo. Dodajte stopljeno maslo in čokoladno granolo ter premešajte.
02
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm (ali večji pekač, v tem primeru bo cheesecake nižji) obložen s papirjem za peko po dnu. Maso enakomerno razporedite po pekaču in po želji oblikujte tudi robove. Pomagajte si z ravnim dnom kozarca. Postavite v hladilnik.
03
Mango postavite pokončno in prerežite 1/3 s strani, čimbolj ob kosti. V vsak odrezan kos z manjšim nožem zarežite mrežo, s katero dobite manjše, enako velike kocke. Te so odlične tudi za dekoracijo Cheesecake-a na koncu. Vso meso manga dodajte v večjo pokončno posodo in spasirajte, da dobite čim bolj gladek sadni pire.
04
V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vaniljevo aromo, 250g mangovega pire in kremfix mešanico. S pomočjo ročnega mešalnika premešajte, da dobite enotno, gosto maso, ki se bo že med mešanjem malo zgostila in utrdila.
05
Prelijte po ohlajenem dnu in postavite v hladilnik. Hladite vsaj 3 ure ali kar čez noč. Ko je krema strjena (preverite lahko že po 3 urah) pripravite kremo. Vse sestavine zmešajte v manjši posodici in poskusite. Po želji dodajte več sladkorja v prahu. Kremo postavite v hladilnik in pustite, da se malo strdi. Pripravite želatino.
06
V mangov pire vmešajte mleto želatino. Premešajte in segrejte (v mikrovalovni pečici ali na štedilniku). Segrevajte samo toliko, da se vse segreje, ne sme pa zavreti. Segret pire prelijte po ohlajeni kremi, zgladite površino in postavite nazaj v hladilnik za vsaj 1 uro oz. toliko časa, da se želatina utrdi.
07
Po ohlajeni želatini premažite kremo bele čokolade in dodajte nekaj koščkov narezanega manga. Postrezite takoj, hranite v hladilniku.